ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатору» рідні стіни не допомогли (ФОТО)

Спорт 3269
У серії плей-оф між хмельницьким "Новатором" та чернігівським "Буревісником" рахунок став 0:1
У серії плей-оф між хмельницьким "Новатором" та чернігівським "Буревісником" рахунок став 0:1. Фото: автора

У Хмельницькому відбулися матчі Суперліги, а також фінальної частини вищого дивізіону чемпіонатів України.

Хмельницький «Новатор» провів свій перший матч серії плей-оф за 5-8 місця проти чернігівського «Буревісника». Хмельничани, які в цьому році через фінансові труднощі втратили ряд гравців, знову зіграли в доволі несподіваному та експериментальному складі. Але позитивного результату досягнути не змогли.

Вже після матчу головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук зізнався, що в клубі зробили ставку на вищу лігу, де «Новатор-2-Прикордонник» мав шанси поборотися за 1-2 місце. А тому ряд молодих виконавців сьогодні грали за «дублерів» (насамперед – це Павлюк, Куранов та Вілецький), а за першу… «Зібрали тих, кого змогли», - сказав Роман Олександрович.

У першій партії гравцям "Новатора" вдавалося перегравати суперника.

До гравців основної шістки Турика, Перепаді, Гандзія та Терещука, додалися і гравці, які вже давно не грали за «Новатор» - це 21-річний нападник Ярослав Ковальчук та 35-річний ліберо Василь Болотюк. А на заміні – лише 46-річний Віталій Сосимович, 23-річний Павло Янкович та 19-річний Владислав Горобець, який майже і не виходив на паркет. Така коротка заявка на матч, схоже, і вплинула на результат, тоді як «Буревісник-ШВСМ» привіз у Хмельницький 12 волейболістів.

"Новатор" не раз обігрував "Буревісник" в Суперлізі. 

Перша партія розпочалася з доволі рівної гри, яка поступово перетворювалася в невелику перевагу в рахунку господарів майданчику. Вже за рахунку 9:6 на користь «Новатора» гості були вимушені брати тайм-аут, завдяки якому змогли відновити рівновагу 10:10 і тоді настав час для перерви від Ковальчука. І «Новатор» знову пішов у відрив. Щоправда, більше, ніж на 5 м’ячів, хмельничани «не тікали», але складалося враження, що тримали гру під контролем і грали на досвіді.

Чернігівський команді в першому сеті було важко, а ось далі...

Власне, досвід та спокій на майданчику дозволив «Новатор» виграти стартовий сет. Утім, як вже після матчу пояснив Володимир Борисенко, граючий тренер «Буревісника», у першій партії його хлопці просто «перегоріли», а тому відчувався мандраж, який і завадив зіграти краще. Отож, «Новатор» виграв 25:22 та повів у рахунку в матчі 1:0.

Але далі все було по-іншому. Початок другої партії був рівним, але доволі швидко у грі «Новатора» відбувся провал. Не працював ні блок, ні прийом, ні напад. Як наслідок, у середині сету рахунок був вже 8:16. Та за рахунку 14:19 хмельничани наче «повернулися в гру». Вони почали по трохи скорочувати відстань і їм вдалося наблизитися до «Буревісника» на відстань у три бали. Але чернігівська команда вистояла і своє не віддала – 20:25.

Хмельничани часто не встигали страхувати один одного.

"Новатор" - "Буревісник".

Третя партія взагалі минула доволі швидко. Гості просто провели неймовірний сет. Щоправда, у цьому можуть дякувати й супернику, адже волейболісти «Новатора» відчутно нервували, через що наробили чимало помилок. А «Буревісник» виграв 15:25 і наблизився до перемоги в усьому матчі.

Роману Ковальчуку (ліворуч) було над чим подумати в матчі проти "Буревісника".

Сет №4, як виявилося, став заключним у цьому поєдинку. І хоч «Новатор» на початку вів 8:7, але ні піти у відрив, ні тримати бодай на відстані в один м’яч хмельничанам не вдалося. Вони виглядали втомленими та розгубленими. А суперник на куражі дотиснув господарів та переміг 18:25, а разом із сетом і виграв матч 1:3.

"Буревісник" виграв матч у "Новатора" і тепер ці команди зіграють у Чернігові.

Тепер «Новатор» та «Буревісник-ШВСМ» зіграють 5 квітня в Чернігові. Якщо переможе чернігівська команда, то вона продовжить боротьбу за 5 місце, а «Новатор» гратиме за 7 місце. Якщо ж виграють хмельничани, тоді буде ще матч 9 квітня в Хмельницькому, який і вирішить долю путівки до матчів за 5 місце. А ось матчі за 7 місце означатиме – хто виграє, той ще боротиметься за прописку в Суперлізі, а хто програє, то розпрощається з найвищим дивізіоном.

Не допомоглим рідні стіни й «Новатору-2-Прикородоннику». Вчора хмельничани поступилися харківському «Локомотиву», а сьогодні – «Житичам» із Житомира. Завтра, 31 березня, «Новатор-2-Прикордонник» мав би зіграти із «Політехніком-Одесою», але гості не приїхали у Хмельницький, а тому хмельничани зарахують технічну перемогу. А далі… тур в Житомирі, який і визначить чемпіона України в вищій лізі. Дублери «Новатора», найвирогідніше, стануть лише бронзовими призерами змагань.

Владислав Павлюк міг би зіграти за "Новатор" проти "Буревісника", але грав за "Новатор-2-Прикордонник" в вищій лізі.

"Новатор-2-Прикордонник" - "Житичі".

Житомирський ВК "Житичі" продовжує очолювати вищу лігу чемпіонату України з волейболу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую