ye-logo.v1.2

«Хмельницький City Run»: центром міста пробіжать ветерани війни

Спорт 3007
Колишній учасник АТО Олександр Дарморос взяв участь у марафоні "Морської піхоти" у Вашингтоні
Колишній учасник АТО Олександр Дарморос взяв участь у марафоні "Морської піхоти" у Вашингтоні. Фото: автора

Також у рамках пробігу для хмельничан вперше проведуть напівмарафон.

Цього року вдруге пройде відкритий міський забіг «Хмельницький City Run». Пробіг вулицями міста запланували на 18 травня. Під час проведення заходу буде вперше проведено напівмарафон, учасники якого пробіжать 21 кілометр, та забіг «Ветеранська десятка». Крім того, заплановано проведення забігів на 10 та 3 кілометри. Будуть проводитись і дитячі забіги, забіг серед матусь з візочками та забіг серед жінок на підборах.

Як зазначають організатори, пробіг будуть проводити за будь-якої погоди. «Минулого року у нас вперше пройшов «Хмельницький City Run». Найбільша дистанція, яку долали учасники, 9 кілометрів. Ми побачили великий попит з боку хмельничан. Багато хороших відгуків, велика кількість учасників з інших міст. Тож, щоб забіг мав більшу статусність, вирішили виходити на напівмарафон. Маємо призовий фонд 60 тисяч гривень, їх розділимо між призерами напівмарафону», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

Цього року організатори очікують на понад тисячу учасників.

У забігу «Ветеранська десятка», який вперше пройде в Хмельницькому, візьмуть участь ветерани українсько-російської війни. Зареєструвалося вже понад 60 осіб. Серед охочих взяти участь у цьому забігу, є три американські військовослужбовці. «Ветеранська десятка» – це в першу чергу реабілітаційний забіг. На його основі буде йти відбір на марафон «Морської піхоти» у Вашингтоні та на марш-кидок в Шотландії.

«Коли ветерани повертаються зі Сходу, дуже гостро постає проблема реабілітації. Не так легко налагодити роботу реабілітаційних центрів. Особисто я, беручи участь у марафоні в Вашингтоні, знайшов найкращу психологічну реабілітацію – спорт. Відбір учасників на участь у закордонних забігах буде здійснюватися за двома критеріями: результат і по необхідності для ветерана. Я брав участь у Вашингтоні по необхідності. На жаль, так склалася ситуація в моєму житті, що я втратив зір, втратив ногу. Про якийсь результат було говорити важко. Мені пройти ту дистанцію було важко. Але мені склали графік тренувань. Мене познайомили з чудовим тренером, життя було розписано похвилинно. Не було секунди думати про щось негативне. В мене була мета – пробігти, просто добігти до кінця», - розповів Олександр Дарморос.

Реєстрація на дистанцію 21 і 10 кілометрів вже завершилася. Загалом зареєструвалося на ці забіги близько чотирьохсот охочих. Учасники забігу на дистанцію 3 кілометри та учасники «Ветеранської десятки» можуть попередньо зареєструватися на сайті або безпосередньо перед стартом у день пробігу. На інші забіги реєстрація буде проходити на місці.

Організатори наголошують, у день пробігу, 18 травня, рух транспорту центральними вулицями міста буде обмежений.

Програма заходу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую