ye-logo.v1.2

Професіонали переграли аматорів

Спорт 2685
Потенційни новачок «Динамо» Олексій Притуляк (з м’ячем) у матчі проти «Збруча-Агро» відзначився забитим голом.
Потенційни новачок «Динамо» Олексій Притуляк (з м’ячем) у матчі проти «Збруча-Агро» відзначився забитим голом.. Фото: автора

Відбувся товариський матч між хмельницьким «Динамо» та волочиським «Збручом-Агро»

Одні готуються до другої частини першості України з футболу серед команд другої ліги, а інші – до нового чемпіонату країни серед колективів фізкультури. Саме так можна назвати ідею проведення матчу, між «Динамо» та «Збручем-Агро». Підготовка, як показав сам матч, іноді нічим не відрізняється від офіційних поєдинків, оскільки пристрасті на полі вирують ще ті.

Срібний призер останньої першості області приїхав до Хмельницького в дещо експериментальному складі. Тренер «Збруча-Агро» Ігор Шишкін не взяв із собою декількох футболістів основного складу, щоб перевірити інших. Однак навіть без деяких провідних гравців, волочиська команда все одно вийшла на поле із бойовим настроєм та відомими футболістами. Насамперед, відзначимо, що за «Збруч» грав нападник хмельницького «Динамо» Олексій Колесников, який, скоріше за все, вирішив поміняти професійний футбол на аматорський. Побачили глядачі й екс-гравців «Поділля» Льва Сергеєва, Олександра Грищука та Михайла Ткачука.

До експериментів вдалися й «динамівці». Вже з перших хвилин поєдинку на полі вийшли всі потенційні новачки команди – 9 з інших міст та двоє (Лемішевський та Калайда) місцевих. Однак останньому вдалося пограти лише декілька хвилин. Влад Калайда, отримавши пошкодження, пішов з поля, а замість нього вийшов іще один потенційний новачок «Динамо». І, зазначимо, «легіонери» доволі непогано виглядали. Щоправда, зіграності та швидкості команді не вистачало. А іноді й обережності під час відбору м’яча в суперника. Вже на хвилины 25-й один із захисників «Динамо» міг би отримати червону картку за жорстку гру, але рефері не наважився залишити хмельничан у меншості. А згодом жорстокість на полі почали проявляти й гравці «Збруча-Агро». Ледве до бійки не дійшло! Але, заспокоївшись, команди продовжили спроби налагодити комбінаційну та цікаву гру. Щоправда, рахунок у матчі вже був 1:0 на користь господарів. Відкрив його Роман Драбенюк, який на 18-хвилині результативно замкнув фланговий простріл Олега Данченка. Мінімальна перевага «Динамо» зберігалася до 40-хвилини, коли індивідуальну майстерність продемонстрував Олексій Притуляк, котрий перебуває на оглядинах.

Після перерви склад хмельничан значно оновився. На полі один за одним почали виходити місцеві гравці, в яких, як і у приїжджих, мало що виходило в атаці. Але на 65-хвилині матчу вони спромоглися забити третій гол у ворота волочиського клубу. Після подачі кутового Богданом Дехтяруком, Олександр Антонов, який півхилини до цього вийшов на заміну, відправив «смугастого» у стіку ворот «Збруча-Агро». Гості одразу ж відповіли стрімкою атакою, але «динамівців» від голу врятувала хрестовина. Щоправда, м’яч пішов на кутовий, розіграш якого і приніс волочиській команді забитий Олексієм Колесниковим гол у ворота своїх колишніх одноклубників.

Фінальний свисток арбітру матчу зафіксував перемогу професійного футбольного клубу над аматорським з рахунком 3:1. Але у «Збруча-Агро» буде ще можливість реваншуватися. Тренери обох команд домовилися про проведення іще одного спарингу перед стартом чемпіонату України в другій лізі, який відновиться 16 квітня. Для команди з Волочиська ця гра теж буде доволі важливою, оскільки команді наприкінці квітня доведеться розпочати сезон в аматорській першості.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую