ye-logo.v1.2

Баскетболіст з Полонного у свої 72 роки привіз золоту медаль Чемпіонату Європи

Спорт 5626
Тренер Полонської ДЮСШ Вільгельм Багінський виступав у категорії 70+ у складі збірної України.
Тренер Полонської ДЮСШ Вільгельм Багінський виступав у категорії 70+ у складі збірної України.. Фото: Олена Безносюк

Вільгельм Багінський, у складі збірної України з баскетболу повернувся із Чемпіонату Європи.

Змагання серед ветеранів проходили в Іспанії, у місті Алтеа, повідомляє "Сьогодення громади". Тренер Полонської ДЮСШ Вільгельм Багінський виступав у категорії 70+ у складі збірної України.

«Ми виступили дуже успішно, у фінальних іграх обіграла литовців та росіян і отримала золоті медалі чемпіонів. Навіть я, у свої 72 роки отримав золото! Я вже й не мріяв про це», – зізнається баскетболіст.

Чоловік понад 60 років життя присвятив баскетболу. Каже, до збірної України його зарахували за результатами чемпіонату країни 2018 року та Кубку України, де команда завоювала ІІІ місце.

«Організатори чемпіонату, іспанці, дуже якісно провели змагання: грали команди в хороших залах, було відмінним суддівство. Проживання, харчування, дозвілля – теж на високому рівні. Цікавою була культурна програма: перед початком і після закриття чемпіонату представники країн-учасниць виступали на концертних майданчиках зі своїми народними танцями, піснями», – ділиться враженнями Вільгельм Багінський.

Поїздку ветерана-баскетболіста профінансувала Полонська громада. Голова Франц Скримський каже, таких людей варто підтримувати і допомагати, адже саме вони формують і імідж громади, і виховують майбутнє покоління, прививають любов до спорту та гартують характер молоді.

У Полонному поважного спортсмена зустрічали урочистостями.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую