ye-logo.v1.2

Вперше у Хмельницькому пройдуть «Ігри хоробрих»

Спорт 4413
Наступні Ігри можуть пройти вже навесні наступного року
Наступні Ігри можуть пройти вже навесні наступного року. Фото: ілюстративне bodybuilding.com

Змагання організують до Дня захисника України.

Незабаром у Хмельницькому пройде відкритий чемпіонат з функціонального багатоборства серед представників силових структур, чинних військовослужбовців та бійців-ветеранів. «Ігри хоробрих» цього року відбудуться вперше, однак, за словами їх організаторів, їх планують зробити регулярними.

«В Україні є схожі змагання серед військових. Але ми зробили їх ширшими в тому плані, що долучаємо сюди і ветеранів війни, і чинних військовослужбовців, і працівників силових структур. Хочемо запровадити традицію таких змагань в Хмельницькому і зробити їх всеукраїнського значення, - розповідає головний організатор змагань Єгор Денісов. - Це будуть перші пілотні Ігри, які ми будемо розвивати. Чемпіонат відкритий, тому всі, хто захоче долучатися, можуть це зробити».

«Ігри хоробрих» пройдуть напередодні дня Покрови, Українського Козацтва та Дня Захисника України, аби, змагаючись, визначити найсильніших характером та тілом у кращих українських традиціях.

«Регламентом передбачено до тридцяти команд. По дві людини в команді. Функціональне багатоборство - це той самий кросвіт. Учасники змагатимуться у вправах, характерних для цієї дисципліни. Проте програма, яку розроблятиме суддя, не буде оголошуватися до самих змагань, щоб спортсмени спеціально не готувалися під якісь конкретні вправи», - додає Єгор Денісов.

Читайте також: Військові з Хмельниччини змагалися у національних «Іграх нескорених».

Наступні Ігри можуть пройти вже навесні наступного року. Планують їх також розширити. «Ми хотіли, щоб спортсмени з інклюзією теж виступали. Але змагатися на рівні з фізично здоровими людьми буде не правильно, а зараз немає ресурсу, щоб забезпечити окремі категорії учасників змагань. Навесні вже масштабніше будемо знову готуватися до такого зразку змагань. Тоді плануємо залучити й силовиків з інлюзією», - каже він.

«Ігри хоробрих» відбудуться 12 жовтня у Хмельницькому в оздоровчо-розважальному комплексі «СВ» (вулиця Свободи 1а). Початок змагань о 10-ій годині.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую