ye-logo.v1.2

Військові з Хмельниччини змагалися у національних «Іграх нескорених»

Спорт 2922
Олександр Маковей змагався у легкій атлетиці і веслуванні
Олександр Маковей змагався у легкій атлетиці і веслуванні. Фото: з Фейсбук Invictus Games: Team Ukraine

У змаганнях взяли участь дев’ять військовослужбовців і ветеранів області.

Нещодавно у Києві пройшли національні «Ігри нескорених», які стали завершальним етапом відбору до збірної України. У змаганнях взяли участь ветерани та чинні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

Цього року в національному відборі кандидатів, які представлять Україну у фінальній частині Ігор Нескорених в Гаазі в 2020 році, змагалися понад дві сотні військовослужбовців і ветеранів з різних областей України у шести видах спорту. 

Від Хмельниччини на національні змагання поїхало дев’ять військових. Про це сайту «Є» повідомили організатори Ігор. У змаганнях взяли участь четверо чинних військовослужбовців:

- Андрій Бондарчук з Нетішина (плавання, легка атлетика);
- Максим Єрхомін проживає в Києві (легка атлетика і веслування);
- Дмитро Чабаненко з Хмельницького (легка атлетика і пауерліфтинг);
- Віктор Шинкарук з Хмельницького (плавання).

Також кандидатами у Збірну стали п’ять ветеранів з Хмельниччини:

- Максим Бачинський з села Коржівка Старокостянтинівського району (пауерліфтинг і стрільба з лука);
- Олександр Бродюк (легка атлетика);
- Олександр Гуменюк з Нетішина (стрільба з лука);
- Олександр Маковей з Хмельницького (легка атлетика і веслування);
- Віталій Омельченко з Хмельницькиого (пауерліфтинг і велоспорт).

Остаточний склад збірної України з 20 учасників визначить відбіркова комісія. Офіційне оголошення учасників збірної відбудеться 17 жовтня. Під час відбору кандидатів, які представлять Україну у фінальній частині Ігор Нескорених в Гаазі, буде враховуватися не лише спортивний результат. Найбільшу роль грає реабілітаційний ефект, який отримає учасник змагань. Також враховуються ставлення кандидата та спортивна етика.

Нагадаємо, минулого року хмельничанин виборов «срібло» на Іграх Нескорених у Сіднеї.

Учасники змагалися у шести видах спорту. Фото: з Фейсбук Invictus Games: Team Ukraine

Довідка: Фундація Ігор Нескорених (Invictus Games Foundation), заснована Принцом Гаррі у 2014 році, провела перші Ігри Нескорених в Лондоні, в яких взяли участь 400 спортсменів з 13 країн. Другі Ігри відбулися через два роки, в травні 2016 року, в Орландо, а кількість учасників зросла до 500 чоловік з 15 країн. Треті Ігри в канадському Торонто, що відбулись у вересні 2017 року, стали найбільшими змаганнями в історії Invictus Games, та запам’яталися всій Україні першим виступом нашої збірної.

У 2018 році Австралія стала четвертою країною, яка приймала Ігри Нескорених. На Ігри «догори ногами» приїхали учасники з 18 країн, включно з Україною, які змагались в 11 адаптивних видах спорту. П’яті Ігри Нескорених відбудуться 9-16 травня 2020 року у Гаазі, Нідерландах. Збірна України візьме участь в змаганнях у розширеному складі — цього року Фундація Ігор Нескорених прийняла рішення про збільшення квоти української команди з 15 до 20 чоловік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую