ye-logo.v1.2

Військовий зі Старокостянтинова візьме участь в «Іграх Нескорених» в Гаазі

Спорт 4259
Військовий представить Україну на змаганнях у Нідерландах
Військовий представить Україну на змаганнях у Нідерландах. Фото: колаж Олександра Нікітіна

Військовослужбовець увійшов до Національної збірної України.

Сьогодні, 17 жовтня, оголосили остаточний склад збірної військовослужбовців, які представлять Україну у фінальній частині Ігор Нескорених в Гаазі в 2020 році. До її складу увійшли ветерани та чинні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій. Серед них чинний військовослужбовець Збройних сил України Максим Єрмохін зі Старокостянтинова.

Військовий візьме участь у змаганнях з легкої атлетики – біг, стрибки у довжину, штовхання ядра та веслування на тренажерах.

Команду з двадцяти учасників визначила відбіркова комісія. Цього року під час відбору до збірної враховувався не лише спортивний результат. Найбільшу роль відіграв реабілітаційний ефект, який отримає учасник змагань.

«Впершу чергу «Invictus» – це не тільки про спорт. У цьому проєкті спорт розглядається, як інструмент реабілітації і соціалізації такої дуже непростої, але важливої спільноти як ветерани, - зазначив головний тренер збірної України на «Іграх нескорених 2020» Сергій Конюшок. - Головна мета «Invictus» – перемога над самим собою. Нескорений для самого себе. Головний меседж учасників Національної збірної до всіх ветеранів – не треба опускати руки. Нескорений – це стан душі. За будь-яких зовнішніх обставин ви мусите себе переборювати, спорт у цьому випадку один з найкращих варіантів та інструментів».

Нагадаємо, у національному відборі кандидатів до збірної цього року змагалися понад дві сотні військовослужбовців і ветеранів з різних областей України у шести видах спорту. Від Хмельниччини на національні змагання поїхало дев’ять військових.

Раніше Максима Єрмохіна було нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Відзнаку за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України було призначено указом Президента України від 31 січня 2019 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую