ye-logo.v1.2

У Хмельницькому регбійний клуб «Поділля» зіграв зі збірною України

Спорт 2723
Лише одне очко вирішило результат матчу
Лише одне очко вирішило результат матчу. Фото: автора

Матч пройшов в рамках святкування ювілею регбі на Хмельниччині.

Вчора, 19 жовтня, на хмельницькому стадіоні «Поділля» відзначили 35-річчя регбі в області. В рамках святкування пройшло два товариські матчі — між ветеранськими командами та РК «Поділля» зі збірною України.

Фактично історія регбі у Хмельницькому та області розпочалася 35 років тому. Саме 6 квітня 1984 року пройшла перша товариська гра між місцевою командою «Темп» і львівською «Політехнікою». За рік до того створення першої в місті регбійної команди ініціював молодий інженер заводу «Темп» Микола Лещенко, який нині залишається почесним президентом Федерації регбі Хмельницької області.

«Коли навчався в одеському інституті, п’ять років грав у регбі. У Хмельницький приїхав з двома м’ячами й рік потому зібрав на заводі команду робітників, — розповідає Микола Лещенко. — Перша команда досягла великих результатів. Зокрема, у 1987 році вона грала за Кубок Радянського Союзу. Коли Україна отримала незалежність, набрав команду з 12-річних юнаків. З ними їздив на українські й міжнародні чемпіонати. З часом «Поділля» вийшло з Першої ліги у Вищу, а потім у Суперлігу. Саме там хмельницькі регбісти грають з 2002 року».

«Подільські вепри» грали у біло-червоній формі
Гра між ветеранськими командами проходила за правилами регбі-15, але з невеликими відмінностями
Впродовж тайму ветеранська збірна не дала хмельничанам жодного шансу занести м’яч
Проте у другому таймі «Подільські вепрі» змогли вибороти перемогу

Відзначення ювілею регбі на Хмельниччині розпочалося з гри між ветеранськими командами — місцевими «Подільськими вепрами» та збірною України. Матч проходив за правилами регбі-15, проте з деякими відмінностями. Зокрема, за кожен занесений м’яч зараховували лише по одному очку, а тривалість таймів була дещо коротшою. 

Рахунок у грі відкрили гравці ветеранської збірної України. Перший тайм завершився рахунком 0:1 на їхню користь. Лише на початку другого тайму «Подільські вепри» змогли зрівняти рахунок, а невдовзі занесли переможний м’яч. Таким чином рахунок — 2:1 на користь «Подільських вепрів».

Опісля пройшов головний матч дня між хмельницькою РК «Поділля» та збірною України. Специфіка матчу полягала в тому, що кілька гравців місцевого клубу також є членами збірної. Тому, наприклад, Олег Плахотнюк у першому таймі грав за «Поділля», а у другому за його супротивника. Ймовірно, саме це позначилося на результат матчу.

Впродовж першого тайму хмельничани мали перевагу над гостями
Рахунок відкрив РК «Поділля»
Боротьба за м’яч була напруженою
І брутальною
Хмельницькі регбійники у другому таймі почали відставати від збірної України, але намагалися виправити ситуацію
Наприкінці матчу гравці РК «Поділля» майже зрівняли рахунок

Рахунок у першому таймі відкрили господарі поля. Вони отримали три очка за влучне пробиття карного удару. Невдовзі збірна України зрівняла рахунок також завдяки карному удару. Проте «Поділля» не поспішало прощатися з перевагою. Приземлення м’яча в місті супротивника та успішна реалізація принесли хмельницьким регбістам ще сім очок. Гравці збірної намагалися вирватися вперед, але до кінця тайму першість займали господарі поля. У результаті рахунок — 17:8 на користь РК «Поділля».

У другому таймі перші очки здобула збірна України, яка після зміни гравці почала активніше атакувати супротивника. Спершу вони отримали сім очок і майже зрівняли рахунок. Невдовзі вони отримали перевагу завдяки влучному пробиттю карного удару. Після кількох вдалих атак гості залишили «Поділля» далеко позаду. Лише наприкінці тайму хмельничани майже змогли відігратися.

Проте зрештою з відривом в одне очко перемогла збірна України. Фінальний рахунок —31:32 на її користь.

Проте матч був товариським і ніхто не залишився без нагород
Крім того, у перерві між таймами і матчами проводилися дитячі конкурси
І вручення подарунків почесним гостям. На фото перший хмельницький регбіст Микола Лещенко

Читайте також: Зірки мадридського «Реалу» завітали до Хмельницького (ФОТО+ВІДЕО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую