ye-logo.v1.2

Спортзали і фітнес-центри на карантині працюватимуть за новими правилами

Спорт 6467
Відвідувачам спортзалів потрібно буде дотримуватися деяких рекомендацій
Відвідувачам спортзалів потрібно буде дотримуватися деяких рекомендацій. Фото: ілюстративне unsplash.com

У МОЗ видали перелік рекомендацій.

З першого червня відновлять роботу заклади фізичної культури і спорту, спортивні зали, фітнес-центри. Щоправда, на Хмельниччині такі пом'якшення дозволили не у всіх районах області. Водночас Міністерство охорони здоров’я напередодні затвердило тимчасові рекомендації для закладів спорту на період карантину.

Як повідомляють у пресслужбі МОЗ, обслуговування в спортивних (тренажерних) залах, фітнес-клубах, спортивних майданчиках для командних (парних) занять (окрім занять національних збірних) та дитячих спортивно-юнацьких школах має здійснюватисяся з урахуванням тимчасових рекомендацій, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби.

У розпорядженні МОЗ вказано наступні рекомендації:

- Всім працівникам проводять температурний скринінг перед початком зміни. Робітників з температурою понад 37,2 не допускають до роботи.

- Всім відвідувачам вимірюють температуру при вході до закладу. Тих, хто має температуру понад 37,2 - відвідування заборонене.

- На території закладу дозволяється перебування не більше однієї особи на 10 квадратних метрів під час індивідуальних занять та однієї особи на 10 метрів при групових заняттях, однак не більше 10 осіб у групі. Їх проводять за попереднім записом.

- При вході в заклад організовують місце з санітайзером.

- В зонах для проведення занять розміщують санітайзери, паперові рушники та урни для їх утилізації.

Також вказано, що на період карантину забороняється:

- Використання багаторазових рушників, окрім персональних.

- Розміщення рекламних брошур та поліграфічних матеріалів в доступі клієнтів.

- Функціонування спа-зон та надання послуг з масажу.

- Функціонування фітнес-барів та кулерів з водою, однак дозволяється робота вендингових машин.

- Функціонування дитячих кімнат.

- Використання багатофункціональних тренажерів кількома відвідувачами.

- Проведення групових занять для понад 10 осіб та таких, що передбачають фізичний контакт.

- Проведення групових занять для дітей віком до 12 років.

Згідно розпорядження, необхідно обмежити одночасне використання роздягалень та душових кабін вдвічі, не відкриваючи для використання клієнтами кожну другу шафу для роздягання чи душову кабіну.

Тренажери, що передбачають тривалий цикл використання одним клієнтом повинні бути розміщені на відстані 2,5 метра один від одного.

Працівники закладів повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ). Перед їх зніманням чи надяганням працівник має ретельно мити руки чи обробляти їх санітайзером. При цьому, заклад має забезпечити працівників п’ятиденним запасом ЗІЗ та також гарантувати дезінфекцію поверхонь кожні дві години та після занять. Вологе прибирання також здійснюється кожні дві години та після закінчення робочого дня чи зміни. Провітрювання має здійснюватись впродовж 15 хвилин кожні дві години та після закінчення робочого дня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую