ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» дограє чемпіонат, «Поділля» - ні

Спорт 1970
Чемпіонат України з футболу в другій лізі завершили, у першій - відновиться 24 червня
Чемпіонат України з футболу в другій лізі завершили, у першій - відновиться 24 червня. Фото: з архіву

У Києві пройшла Конференція ПФЛ, на якій вирішували долю футбольних чемпіонатів.

 Чемпіонат України з футболу сезону 2019/2020 років у першій лізі продовжиться, у другій – завершився. Відповідне рішення прийняли на Конференції ПФЛ, яка відбулася вчора, 11 червня, в столиці.

«Ми, «Калуш», «Діназ», «Альянс», «Верес» та «Оболонь-Бровар» голосували за те, щоб в другій лізі відновили першість, - розповів журналісту сайту «Є» президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман. – Але інші 11 клубів, які були на конференції, виступили проти. Тому, на жаль, чемпіонат завершився. Не розумію, чим перша ліга, чемпіонат в якій вирішили продовжити, вирізняється від другої. Там є футболісти і професійні команди, а в другій немає? Їм потрібно працювати, а нашим хлопцям ні? Дуже дивно все. Радий, що перша ліга дограє сезон. Це правильне рішення. Шкода, що друга ліга не гратиме».

А в першій лізі, як відомо, виступає ще один представник Хмельниччини в ПФЛ – волочиський «Агробізнес». Клуб виступав за продовження чемпіонату. І вчора «за» це проголосували, окрім «Агробізнеса» ще й «Металіст 1925», «Рух», «Інгулець, «Оболонь-Бровар», «Кремінь», «Гірник-Спорт», «Минай», «Прикарпаття», «Металург» та «Черкащина».

За словами віце-президента ФК «Агробізнес» Андрія Донця, волочиська команда активно готується до відновлення чемпіонату. «За тим планом-календаря, перший офіційний матч 2020 року маємо зіграти в Львові проти «Руху» 24 червня», - розповів Андрій Анатолійович. Ну, а свій перший домашній матч команда зможе зіграти в Волочиську 4 липня проти «Черкащини». Щоправда, без глядачів.

Ну, а «Поділля»… «Починаємо тренувальні збори, щоб підготуватися до наступної першості, яка, попередньо, може розпочатися наприкінці серпня», - каже Євген Станіславович.

Нагадаємо, 21 травня на Раді ліг ПФЛ прийняли рішення, що чемпіонат України з другій лізі потрібно достроково завершити. У першій лізі – або завершити, або продовжити в іншому форматі. 5 червня пройшло ще одне засідання Ради ліг ПФЛ, на якому вирішили - чемпіонат у першому дивізіоні слід дограти за регламентом, тобто провести усі матчі, які були заплановані ще до карантинних обмежень. «Крапку» мав поставити виконком УАФ 7 червня. На ньому ж вирішили – ПФЛ знову має зібрати усі клуби та вирішити, що робити далі. І ось 11 червня вирішили.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую