ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» та «Поділля» голосуватимуть за продовження чемпіонату

Спорт 1542
Чи продовжаться чемпіонати України з футболу під егідою ПФЛ - поки не вирішено
Чи продовжаться чемпіонати України з футболу під егідою ПФЛ - поки не вирішено. Фото: ілюстративне з архіву

Долю першості України визначатимуть 11 червня.

Виконавчий комітет Української Асоціації Футболу не зміг поставити крапку в питанні, чи слід продовжити чемпіонат країни в першій лізі. Крім цього, на виконкомі підняли питання й друголігових змагань, які, попередньо, Рада ліг ПФЛ завершила.

За повідомлення пресслужби УАФ, виконком рекомендував Професіональній футбольній лізі України невідкладно скликати позачергову конференцію для вирішення питання про догравання змагань ПФЛ сезону-2019/2020. І засідання ПФЛ заплановане на четвер, 11 червня.

Що ж відбувається в змаганнях під егідою ПФЛ, участь в яких беруть два клуби з Хмельниччини – волочиський «Агробізнес» та хмельницьке «Поділля»?

Спочатку, 21 травня на Раді ліг ПФЛ прийняли рішення, що чемпіонат України з другій лізі потрібно достроково завершити. У першій лізі – або завершити, або продовжити в іншому форматі. 5 червня пройшло ще одне засідання Ради ліг ПФЛ, на якому вирішили - чемпіонат у першому дивізіоні слід дограти за регламентом, тобто провести усі матчі, які були заплановані ще до карантинних обмежень.

«Крапку» мав поставити виконком УАФ. На ньому ж вирішили – ПФЛ знову має зібрати усі клуби та вирішити, що робити далі.

За словами президента ФК «Поділля» Євгена Бейдермана, його клуб вже отримав запрошення від ПФЛ на чергову конференцію 11 червня. «Наша позиція незмінна, - каже журналісту сайту «Є» Євген Станіславович. - Ми за продовження змагань згідно регламенту. Турнірне становище команд необхідно визначати за спортивним принципом. Тому я голосуватиму за продовження чемпіонатів у першій та другій лігах. Наші хлопці готуються, тренуються та готові зіграти матчі, що залишилися».

Волочиський «Агробізнес», який, як і «Поділля», також був «за» продовження змагань, своєї позиції не здає. «Не хотілося б зробити дурницю, а потім бігати по судах, - сказав почесний президент ФК «Агробізнес» Олег Соблуцький в етері «Великого футболу» на телеканалі «Футбол». – На мою думку, чемпіонат треба провести».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую