ye-logo.v1.2

Хмельницький отримає держфінансування на добудову Палацу спорту

Спорт 5291
За словами Андрія Бондаренка, нині Палац спорту завершений майже на 50 відсотків
За словами Андрія Бондаренка, нині Палац спорту завершений майже на 50 відсотків. Фото: facebook.com/symchyshyn

Місто розраховує отримати з державної скарбниці 80 мільйонів гривень.

Сьогодні, 14 серпня, державна комісія підтримала виділення коштів на добудову хмельницького Палацу спорту. На цей об’єкт місто розраховує отримати з держбюджету 80 мільйонів гривень. Крім того, було презентовано новий вигляд фасаду Палацу спорту. Про це кореспондентам сайту «Є» розповів заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, який сьогодні брав участь у засіданні державної комісії.

За його словами, в Україні третій рік діє державна програма фінансування будівництва палаців спорту. Цьогоріч на неї з держбюджету виділено 150 мільйонів гривень. Сьогодні державна комісія розглянула сім проєктів. Її члени підтримали виділення коштів на два палаци спорту, які будуються у Хмельницькому та Рівному.

«Ми розраховуємо, що на наш Палац спорту виділять 80 мільйонів гривень. Поки не можемо казати, чи дійсно отримаємо ці кошти у повному обсязі, адже має бути ще одне засідання державної комісії щодо їх остаточного розподілу, — розповідає Андрій Бондаренко. — Однак вже на сто відсотків можна стверджувати, що Хмельницький матиме держфінансування. Все, що залежало від міста, — зроблено. Зокрема, на цей рік з міського бюджету виділено 18 мільйонів гривень співфінансування».

За його словами, якщо Хмельницькому дійсно виділять 80 мільйонів гривень, то Палац спорту може бути завершений вже у наступному році. Нині його загальна проєктна готовість становить орієнтовно 50 відсотків.

Хмельницький фасад Палац спорту матиме оновлений вигляд. Фото: facebook.com/symchyshyn

Фасад хмельницький Палацу спорту матиме оновлений вигляд. Фото: facebook.com/symchyshyn

«Крім того, ми прийняли рішення оновити зовнішній вигляд фасаду Палацу спорту. Членам державної комісії також сподобався новий вигляд спортивного об'єкта», — додав Андрій Бондаренко.

Нагадаємо, у лютому цього року Хмельницький міський голова Олександр Симчишин заявляв про небезпеку недоотримання державного фінансування на добудову місцевого Палацу спорту. За таким сценарієм, завершення будівельних робіт, заплановане на 2021-й, може відкластися на наступні роки.

Будівництво хмельницького Палацу спорту стартувало у березні 2019 року на вулиці Прибузькій. Він має стати багатофункціональною спорудою, де можуть проходити не лише спортивні заходи, а й культурні події та масштабні форуми. У ньому запроєктовано 2500 глядацьких місць з можливим розширенням до трьох тисяч. На арені Палацу спорту передбачено змінне покриття призначене для змагань з різних видів спорту.

Читайте також: Замість сцени – острів: як у Хмельницькому фестивалили на карантині (ФОТО+ВІДЕО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую