ye-logo.v1.2

Кубок України з регбі-7: фінал із багаторічними суперниками (ФОТО)

Спорт 3098
Харківський Олімп зміг зберегти свій титул володаря Кубка України з регбі-7
Харківський Олімп зміг зберегти свій титул володаря Кубка України з регбі-7. Фото: автора

У Хмельницькому кращі регбійні команди країни змагалися за почесний трофей.

Дев’ять команд з різних міст України зібралися в Хмельницькому на СК «Поділля», щоб позмагатися за Кубок з регбі-7. Тиждень тому більшість цих клубів боролися за чемпіонство в Києві. Й тоді у фіналі харківський «Олімп» виграв «золото» першості, перемігши хмельницький «Еволюшн Севенс». А Кубок України міг стати тим турніром, де хмельничани сподівалися взяти реванш. Тим паче, що востаннє хмельницький клуб виграв Кубок України в 2012 році.

Відзначимо, що у нинішньому розіграші Кубка України з регбі-7 взяли участь одразу три хмельницькі команди. Окрім «Еволюшн Севенс», зіграли і «Поділля» з «Політехніком». Щоправда, у підсумковій таблиці змагань ці клуби посіли 7 та 8 місця відповідно, випередивши лише «Кредо-Д» з Одеси.

Та головними фаворитами змагань, звісно, були «Олімп» та «Еволюшн Севенс». Вони вже багато років поспіль виходять до фіналу, в якому… сильнішим виявляються харків’яни.

Отже, фаворити, вигравши усі свої матчі на груповому етапі, без проблем здолали суперників і в півфіналах. Так, «Олімп» переграв львівський «Сокіл» з рахунком 52:0, а «Еволюшн Севенс» - одеський «Кредо 63» з рахунком 29:14.
За бронзові медалі змагань зійшлися одесити та львів’яни. Регбісти «Кредо-63» були сильнішими, дозволивши супернику занести одну спробу. Одесити виграли 41:7 та здобули бронзові медалі.

У фіналі Кубку України з регбі-7 традиційно зійшлися хмельницький Еволюшн Севенс та харківський Олімп
Андрій Шокура так і не зміг відзначитися заліковою спробую в грі проти Олімпа
Олег Квасниця, тренер хмельницької регбійної команди

А ось фінал Кубка України був значно напруженішим. «Еволюшн Севенс», здавалося, захопив інціативу. Утім, допустившись декількох помилок, хмельничани дозволили «Олімпу» занести декілька спроб. Господарі ж відзначилися наприкінці першої семихвилинки, коли спробу заніс Вадим Сівак. Він же відзначився влучною реалізацією. На перерву команди пішли за рахунку 17:7 на користь «Олімпа».

Мирослав Шуляк став кращим бомбардиром Кубка України з регбі-7
У фіналі Кубку України з регбі-7 традиційно зійшлися хмельницький Еволюшн Севенс та харківський Олімп
Мирослав Шуляк не дограв матч через травму
У фіналі Кубку України з регбі-7 традиційно зійшлися хмельницький Еволюшн Севенс та харківський Олімп

У перерві наставник «Еволюш Севенс» Олег Квасниця просив своїх гравців зібратися та не помилятися. «Нам потрібно відіграти лише дві спроби! Це вам під силу», - казав Квасниця. Та зроби це було нелегко. До того ж, під завісу першого тайму травми зазнав Мирослав Шуляк, якого згодом визнали кращим бомбардиром Кубка України.
«Олімп» продовжив використовувати помилки господарів, які намагалися відігратися. А відтак перевага харків’ян збільшувалася. «Еволюшн Севенс» все таки заробив ще 7 очок, але команді цього не вистачило, щоб переграти титулований клуб із Харкова. Загальний рахунок у грі 39:14 на користь чемпіонів України. Хмельничани ж знову срібні призери.

Кубок України з регбі-7 2020 року - фінал Еволюшн-Севенс - Олімп
Кубок України з регбі-7 2020 року - фінал Еволюшн-Севенс - Олімп
Кубок України з регбі-7 2020 року - фінал Еволюшн-Севенс - Олімп
Вадим Сівак також отримав персональну статуетку за матчі в Кубку України
Кубок України з регбі-7 2020 року - фінал Еволюшн-Севенс - Олімп

Сезон із регбі-7 завершився. Попереду – новий чемпіонат із класичного регбі-15. Вже 29 серпня хмельничани розпочнуть змагання в Суперлізі. А першим суперником стане львівський «Сокіл».

Хмельницька команда посіла друге місце в Кубку України з регбі-7
Харківський Олімп - володар Кубка України з регбі-7 2020 року
Кубок України з регбі-7 - чотири кращі команди: Олімп, Еволюшн Севенс, Кредо-1953 та Сокіл

Читайте також: Визначили дату фіналу Кубка області з футболу

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую