ye-logo.v1.2

Регбі-15. «Поділля» - «Олімп»: коли переможця легко спрогнозувати (ФОТО)

Спорт 2289
Хмельницький РК Поділля, попри поразку від Олімпа, претендує на медалі чемпіонату України з регбі-15
Хмельницький РК Поділля, попри поразку від Олімпа, претендує на медалі чемпіонату України з регбі-15. Фото: автора

У Хмельницькому зустрілися лідери Суперліги.

Сьогодні, 13 вересня, в чемпіонаті України з регбі-15 серед команд Суперліги відбулися матчі 3 туру. Хмельницький РК «Поділля» на стадіоні політехнічого коледжу приймав багаторазового чемпіона країни «Олімп» з Харкова.

Цей матч став центральним у турі, адже «Олімп» та «Поділля» очолюють турнірну таблицю Суперлігу, здобувши у двох попередніх матчах перемоги. Та фаворитом цього протистояння були харків’яни. «У регбі-15 вагому роль відіграють «важкі» нападники, - каже наставник хмельничан Олег Квасниця. – В «Олімпа» потужна команда, це єдиний професійний клуб. Тому нам з цими гравцями важко боротися на рівних».

Олександр Маршуба з Олімпа (з м'ячем) став автором першої залікової спроби в матчі проти Поділля
Хмельницьким регбістам не завжди вдавалося втримати атаки харківського Олімпа
У сутичках відчувалася перевага Олімпа над Поділлям
Поділля - Олімп - центральний матч туру в регбійній Суперлізі

«Поділля» не змогло задіяти в цьому матчі ряд гравців, які опинилися в лазареті через травми. Не зіграли, до прикладу, Олег Валюс та Мирослав Шуляк. Натомість Олег Квасниця зміг задіяти ряд молодих регбістів. «Потрібно хлопцям відчути, що таке справжнє регбі, - каже тренер «Поділля». – А тому і вирішили спробувати молодь у грі проти «Олімпа». Це для них величезний досвід».

Сам матч довів те, що «Олімп» і справді є лідером українського регбі. Вже за перші 5 хвилин харків’яни занесли дві спроби, підтвердивши статус фаворита змагань. Згодом харків’яни заробили ще 5 очок. «Поділля» ж ніяк не могло дійти до залікової зони гостей, а тому намагалося заробити якісь бали зі штрафних. Так, один із них і завершився вдалим ударом Олексія Лещенка, який приніс хмельничанам 3 очки. Щоправда, ще два штрафних удари Олексія були не точними. Ну, а «Олімп» у першому таймі забезпечив собі комфортний рахунок, занісши ще одну спробу, а тому друга половина гри стала, по суті, формальністю.

Поділля в грі проти Олімпа набрало 3 очки завдяки влучному удару Олексія Лещенка зі штрафного
Поділля - Олімп - центральний матч туру в регбійній Суперлізі
Хмельничани намагалися дати бій багаторазовому чемпіону України
Денис Косарев, півзахисник Олімпа, є гравцем збірної України з регбі

У другом таймі «Олімп» заніс ще дві спроби та вдало виконав ряд реалізацій. Хмельничани ж намагалися втримати суперника та відіграти пару балів. Та не вдалося. Отож, матч завершився перемогою гостей з рахунком 41:3.
«Нічого страшного не сталося, - каже Олег Квасниця. – Для нас головні матчі попереду. Вже 26 вересня граємо в Одесі проти «Кредо-1963», а потім вдома 3 жовтня приймаємо одеський «Політехнік». Саме ці матчі для нас найважливіші в боротьбі за медалі чемпіонату».

Крапку в матч Поділля - Олімп поставив Олекесандр Мишинев, який заніс спробу в залікову зону хмельничан
Поділля - Олімп - рахунок у матчі 3:41

Відзначимо, що після 3 туру «Поділля» посідає 2 місце з 10 очками. Та в «спину» хмельничанам «дихає» «Кредо-1963», в якому 6 очок. Тому матч в Одесі 26 вересня може стати вирішальним у боротьбі за срібні нагороди чемпіонату України з регбі-15.

Читайте також: Кубок України з регбі-7: фінал із багаторічними суперниками (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую