ye-logo.v1.2

Олександр Педан розповів, як біг змінив його життя

Спорт 1610
Олександр Педан регулярно долає відстані від трьох до десяти кілометрів
Олександр Педан регулярно долає відстані від трьох до десяти кілометрів. Фото: life.pravda.com.ua

Для людини з шаленим ритмом життя біг — це дистанція для медитації, пошуку нових ідей, роботи над собою і характером.

В Україні набирає обертів біговий рух: розвиваються спортивні клуби, стає більше марафонських ініціатив, а кожен із нас має бодай одного знайомого, який ділиться своїми біговими результатами в соціальних мережах. «Українська правда» розповіла історії шістьох людей, які не просто бігають. Вони марафонці: у своїй професії, бізнесі та щоденних викликах. Серед тих, чиє життя змінив біг, відомий шоумен, телеведучий родом з Хмельницького Олександр Педан.

Чоловік є засновником організації JuniorZ, що сприяє популяризації спорту серед українських школярів. Сам він регулярно долає відстані від трьох до десяти кілометрів. Максимальна відстань, яку пробіг ведучий – 20 кілометрів. В інтерв’ю виданню Олександр розповів, почати бігати його «підбив» друг.

«Я багато разів починав і кидав, хоча все життя займався якимось спортом. Набагато легше пограти в футбол або поїхати в гори на лижі, тому що це адреналін і компанія. А на пробіжці нічого не відбувається, окрім того, що ти біжиш і думаєш. Багато хто боїться залишатися наодинці зі своїми думками, а я вважаю, що потрібно дозріти до цього стану, коли кайфуєш від бігу на самоті. Я дозрів у 36 років», - говорить він.

Почати бігати допоможуть красиві місця, радить Олександр Педан. «Пробіжка стане найкращим способом познайомитися з новим містом, особливо якщо вийти на вулицю не пізніше восьмої ранку. В цей час місто ще не заклопотане робочими справами і не заповнене туристами. Воно тільки прокинулось і вже готове до щирої розмови з вами», - пояснює шоумен.

Не менш важливий чинник успішної пробіжки — це компанія. Вибір партнера — це по-своєму інтимна річ, говорить відомий телеведучий, адже ви будете бігти з людиною, якій довіряєте, не боїтеся сказати про втому, разом задати оптимальний темп і розділити маленьку перемогу від подолання дистанції.

«Власне, у мене так все і почалося: ми з друзями поїхали до Єгипту і влаштували собі семиденний челендж — бігати щодня. Тут усе поєдналося: і знайомство з новими гарними місцями, і класна компанія, з якою легше бігти, - згадує він. - Іноді чую, що біг забирає сили. Не можу погодитись, адже для мене ранкова пробіжка — це заряд бадьорості на весь день. Звучить як рекламний слоган, але це правда. Запускається організм, метаболічні процеси. Ти стаєш кращою, більш енергійною версією себе».

Як вважає чоловік, краса бігу в тому, що це найбільш доступний вид спорту. Ви можете вийти на дистанцію будь-де і будь-коли — потрібні лише кросівки і трохи наснаги.

«Окрім того, що біг підтримує тіло, він дає мені таку необхідну можливість побути з собою. Моя робота — це постійне спілкування з різними людьми, дзвінки, зустрічі, зйомки. Це круто, але бракує моментів, коли я залишаюсь наодинці зі своїми думками, радощами та страхами. І тут рятує звичка бігати. Коли потрібно зупинити час і почути себе, я біжу», - зазначив Олександр Педан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую