ye-logo.v1.2

Бокс. Хмельничанин став чемпіоном Європи

Спорт 3683
Віталій Грабовський (праворуч) із президентом Федерації боксу Хмельницької області Андрієм Чумаковим
Віталій Грабовський (праворуч) із президентом Федерації боксу Хмельницької області Андрієм Чумаковим. Фото: facebook.com

У Болгарії завершилася континентальна першість серед юніорів.

У Софії пройшов чемпіонат Європи з боксу серед юніорів, на якому збірна України здобула 5 золотих, 4 срібних та 11 бронзових медалей. І одним із тріумфаторів змагань став хмельничанин Віталій Грабовський, який став чеміпоном Європи у ваговій категорії 57 кілограмів.

На шляху до фіналу вихованець хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №2 «Авангард» впевнено здолав спортсменів з Хорватії та Ізраїлю з рахунками 5:0. Завдяки чому гарантував собі як мінімум срібну нагороду.

У битві за «золото» Віталію Грабовському протистояв росіянин Олексій Стародубцев. Фінальний бій завершився з рахунком 4:1 на користь хмельничанина. А відтак Віталій Грабовський повертається додому із золотою медаллю та чемпіонським титулом.

Чемпіонами Європи стали й інші українські боксери - Олександр Яровий у категорії 60 кг, Олексій Боклах у категорії 63 кг, Олександр Балабін у категорії 70 кг та Вероніка Накота у ваговій категорії до 66 кг. Срібними призерами першості континенту стали: Максим Рудик (50 кг), Айдер Абдураімов (54 кг), Анастасія Крамаренко (60 кг), Каріне Айрапетян (80 кг). Бронзові нагороди молодіжного Євро-2020 здобули: Джамал Кулієв (80 кг), Валерій Шульга (+80 кг), Єлизавета Воєвудко (46 кг), Аліна Крамар (50 кг), Ізабель Габорець (52 кг), Ярослава Масюткіна (54 кг), Тетяна Довгаль (57 кг), Марія Фонотова (63 кг), Радмила Родіонова (70 кг), Олександра Джигун (75 кг), Поліна Черненко (+80 кг).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую