ye-logo.v1.2

Хмельничанка Марина Бех-Романчук – чемпіонка Європи

Спорт 5161
Марина Бех-Романчук (у центрі) виграла чемпіонат Європи в секторі стрибків у довжину
Марина Бех-Романчук (у центрі) виграла чемпіонат Європи в секторі стрибків у довжину. Фото: скрін з трансляції european-athletics.com

Змагання проходили в польському Торуні.

У Польщі в місті Торунь пройшов чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщеннях. Участь у ньому взяла і хмельницька легкоатлетка Марина Бех-Романчук, яка змагалася в секторі стрибків у довжину.

Саме в Торуні минулого року Марина встановила свій особистий рекорд у приміщеннях – 6 метрів 96 сантиметрів. А тому були усі сподівання на те, що цього року хмельничанка зможе знову зможе вдало виступити на польській арені. Так воно і сталося. Марина Бех-Романчук – чемпіонка Європи!

У фіналі змагань в секторі стрибків у довжину, який відбувся сьогодні, 6 березня, вже з першої спроби лідерство захопила титулована німкеня Малайка Міхамбо, яка стрибнула на 6 метрів 60 сантиметрів. Марина Бех-Романчук, що в першій, що в другій спробі, не змогла отримати заліковий результат, адже мала заступи.

Та вже в третій спробі хмельничанка продемонструвала свій кращий результат в сезоні – 6 метрів 80 сантиметрів та очолила турнірне становища. Щоправда, до виступи німкені Міхамбо. Малайка також покращила свій результат сезону, а разом із ним повернула собі першу сходинку з результатом 6 метрів 88 сантиметрів. Третьою ж з 6 метрами 75 сантиметрами «йшла» шведка Хадді Санья.

У четвертій спробі жодній спортсменці з лідируючої групи не вдалося покращити свій результат. А ось у п’ятій спробі Марина Бех-Романчук покращила свій результат – 6 метрів 86 сантиметрів. Щоправда, це все одно не дозволили їй обійти Малайку Міхамбо. Попереду була заключна шоста спроба спроба.

Вже після стрибка Хадді Саньї стало зрозуміло, що Марина – мінімум срібна призерка, оскільки шведка не змогла покращити результат українки. А ось Бех-Романчук в заключній спробі продемонструвала 6,92 метри – результат, який став кращим у світі в цьому сезоні та приніс «золото» чемпіонату Європи. Міхамбо ж не змогла покращити цей результат і стала срібною призеркою.

Читайте також: Хмельницька легкоатлетка стала чемпіонкою України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую