ye-logo.v1.2

Учасники надмарафонського пробігу добігли до Хмельницького (ФОТО)

Спорт 1602
Активісти біжать по черзі, міняючись кожні десять кілометрів
Активісти біжать по черзі, міняючись кожні десять кілометрів. Фото: автора

До Дня Незалежності вони мають подолати майже 1400 кілометрів.

В Україні триває надмарафонський пробіг «Схід і захід разом». Його учасники з прапором за спиною біжать разом сотні кілометрів, щоб показати, що Україна неподільна. Дистанцію по черзі долають троє бігунів: один львів’янин, інший – житель Краматорська, третій учасник періодично змінюється. Крім того, вздовж всього маршруту до них долучаються місцеві спортсмени.

Загалом за 26 днів активісти мають пробігти майже 1400 кілометрів. Стартували вони 30 липня у Львові, а фінішуватимуть у День Незалежності в Сєвєродонецьку на Луганщині. За цей час бігуни пройдуть через дев’ять областей України. Нині ж їхній маршрут походить через Хмельниччину. Вчора, 2 серпня, активісти прибігли до Хмельницького. Зустрічали їх хмельничани на майдані Незалежності.

«Ми звичайні аматори бігу. Але нами веде воля, ентузіазм, віра в Незалежність України. Ми вже подолали 247 кілометрів за чотири дні. Вчора з нами ще був бігун зі Львова Валерій Шашко, який біг на свій день народження. Йому виповнилося 52-роки і він пробіг з нами 52 кілометри. Тепер він повернувся до Львову, а з нами протягом десяти днів буде інший хлопець, який бігтиме до Кривого рогу», - розповідає організатор та учасник пробігу Ярослав Козак.

У Хмельницькому до учасників пробігу приєдналися місцеі спортсмени.

За словами Ярослава Козака, їхній пробіг – це не спортивний захід, а перш за все захід державницький і патріотичний. Впродовж маршруту вони зустрічаються з місцевими жителями населених пунктів, які залишають побажання на їхньому прапорі.

«У селах громади виходили до нас, віталися. Ми їм розказували про наш захід. Це приємні зустрічі, а перед нами ще вся Україна. Цей прапор ми донесемо до Сєвєродонецька, де ми розкажемо як нас приймали дорогою. Зокрема і тут, на Хмельниччині, - додає він. – Віримо, що скоро прийде час і цей пробіг завершиться в самому Луганську».

Учасники пробігу заночували у Хмельницькому, а сьогодні продовжують шлях. Рухатимуться за маршрутом Пирогівці-Голосків-Меджибіж-Летичів, а далі на Вінниччину.

Зустрічали спортсменів на майдані Незалежності.

Дистанцію долають двоє активістів - мешканці Львова і Краматорська.

З собою несуть Прапор України, на якому вздовж маршруту люди залишають свої побажання.

Ночували учасники пробігу в Хмельницькому.

 Після Хмельниччини бігуни продовжать маршрут Вінничиною.

Фінішуватимуть у День Незалежності на сході України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую