ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» зупинив переможну ходу «Металіста»

Спорт 2901
Руслан Черненко в матчі проти Металіста відзначився голом та гольовою передачею
Руслан Черненко в матчі проти Металіста відзначився голом та гольовою передачею. Фото: Віктора Зарванського

Волочиська команда стала творцем певної сенсації, обігравши лідера першої ліги.

Сьогодні, 18 жовтня, відбувся заключний матч 14 туру чемпіонату України з футболу в першій лізі. У Волочиську місцевий «Агробізнес», який посідав передостаннє місце, приймав харківський «Металіст». Гості, які в 13 попередніх матчах лише два звели внічию, а решту 11 виграли, зазнали першої поразки в першості. «Агробізнес» став не тільки першим клубом у чемпіонаті, який виграв у «Металіста», а й першою командою, яка змогла забити в ворота харків’ян два голи.

Олександр Чижевський, головний тренер «Агробізнес», побудував гру своєї команди від захисту, випустивши у старті 5 захисників. І, схоже, така тактика дала свій результат. Вже на 5 хвилині матчу волочиській команді вдалося швидко від захисту до нападу, і Ігор Бойчук вивів Руслана Черненка на ударну позицію. Півзахисник «Агробізнеса», опинившись у штрафному майданчику гостей, пробив не одразу. Спочатку Руслан прибрав на замаху захисника «Металіста», а потім і пробив – 1:0.

Та харків’яни доволі швидко зрівняли рахунок у грі. На 11 хвилині вони заробили кутовий, після якого і забив Олександр Мизюк – 1:1.

«Агробізнес» продовжив грати від захисту та чекати на свій шанс. І дочекався на 24 хвилині, коли простріл у штрафний майданчик від Черненка на дальній стійці замкнув Бойчук – 2:1.

Гості намагалися одразу ж відігратися, але безуспішно. Захист «Агробізнеса» діяв на відмінно.

Після перерви «Металіст» наче контролював м’яч, але створити щось біля воріт Олега Мозіля не вдавалося. А ось «Агробізнес» на 69 та 77 хвилинах міг збільшити свою перевагу. І обидва рази на вістрі атаки опинявся Бойчук. Та цього разу Ігорю не вдалося результативно замкнути передачі партнерів.

Вже під завісу матчу «Металіст» влаштував справжній штурм воріт господарів. Зокрема, на 90 хвилині Руслан Фомін небезпечно пробивав головою, але «Агробізнес» врятував Мозіль. На 90+1 сильно пробивав колумбієць Ріаскос, але Олег впорався і з цим ударом. Та на 90+3 помилка Мозіля на виході могла коштувати «Агробізнесу» втратою очок, адже нею скористався бразилець Пейшоту, який направив м’яч у порожні ворота. Але волочиську команду цього разу врятував від голу Дмитро Юхимович, який вибив м’яч.

Отож, «Агробізнес» переміг «Металіст» з рахунком 2:1. І це перша перемога волочиської команди в останніх 11 матчах. Попереду ж на волочиську команду очікує матч у Києві проти «Оболоні», який відбудеться 25 жовтня.

Ну, а «Металіст» 24 жовтня в Харкові прийматиме хмельницьке «Поділля», яке в 14 турі вдома поступилося «Прикарпаттю» з Івано-Франківська 0:2. Наразі хмельничани посідають 8 місце та мають в активі 17 очок. А «Агробізнес» залишив 15 місце і тепер із 12 балами посідає 13 сходинку в турнірній таблиці.

Читайте також: Ветеранська збірна України зіграла з військовими (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую