ye-logo.v1.2

«Оболонь» - «Поділля»: перемогти могли обидві команди, але пощастило господарям

Спорт 1809
Захист хмельничан не втримав нічийного рахунку до кінця гри
Захист хмельничан не втримав нічийного рахунку до кінця гри. Фото: пресслужби ФК "Поділля"

В першому матчі другого кола чемпіонату хмельницьке «Поділля» зустрічалось в Києві з «Оболонню».

Після матчу-відкриття чемпіонату в Хмельницькому, де команди «Поділля» та «Оболонь» розійшлись нульовою нічиєю, минуло вже понад три місяці. За цей час столичний колектив з команди-загадки, якою він виглядав на початку сезону, перетворився на одного з лідерів змагань. Хмельничани ж, в першому після довгої перерви сезоні в Першій лізі, показали достойний новачка рівень. Після декількох вдалих матчів «Поділля» навіть перебувало у верхній частині турнірної таблиці. Але незрозуміла поразка від «Прикарпаття» та 0:3 від «Металіста» опустили команду не тільки з «небес на землю», а й в нижню частину турнірної таблиці, де вже було не так і далеко до «зони вильоту».

На відміну від гри з «Металістом», у хмельничан вийшов на поле капітан Олександр Воловик. Також з перших хвилин вийшли Ігор Карпенко та Олександр Цибульник. Сказати, що цей склад команди був більш атакуючим не можна. І «Оболонь», і «Поділля», після перших стартових хвилин, коли господарі спробували влаштувати «штурм», грали від оборони, обережно. Для кожної команди на першому місці був результат. Але і в такій, не надто атакувальній грі, кожна з команд мала свої моменти.

В першому таймі хмельничани були навіть ближчими до забитого голу, але Ян Морговський не зумів скористатись нагодою, що йому створили партнери на чолі із Віталієм Каверіним. В другому таймі, здавалось, команди чекали на кінець гри і були не проти нічийного результату. Навіть на трибунах була нічия – хмельницькі вболівальники підтримували своїх на рівні із «домашніми» вболівальниками «Оболоні».

Та все ж, чим ближче було до фінального свистка, тим більше небезпечних моментів почали створювати команди. Воротарі не раз демонстрували свій рівень, витягуючи складні м’ячі після помилок оборонців. А коли настав доданий арбітром час, суперники ніби ввімкнули найвищі швидкості і забігали так, ніби і не було попередніх 90 хвилин. На 92-й хвилині хмельничанин Артур Ващишин пробивав і на силу і на точність, але остання підвела, і перекладина ще довго дзвеніла від його потужного удару. Господарі перебудувались і провели атаку, яка стала переможною – після подачі з флангу хтось з хмельничан зрізав головою м’яч мало не у власний воротарський майданчик, де суперникам залишалось лише переграти Євгена Кучеренка. Хмельничани ще спробували щось створити, щоб змінити ситуацію, але крім сутички між командами, часу уже не вистачило ні на що.

0:1 – третя поспіль поразка хмельничан і третій поспіль матч без забитих командою голів. Команда має час підготуватись до наступного матчу, що відбудеться 8 листопада, коли в Хмельницький приїде луцька «Волинь».

Післяматчеві коментарі тренерів:
Валерій Іващенко (головний тренер «Оболоні»): «Вдячний своїм хлопцям за перемогу у цій важкій грі. Були у нас моменти, особливо в другому таймі. Команда суперника – непроста команда. Своїм хлопцям вдячний за витривалість, за емоції, за амбіції».

Віталій Костишин (головний тренер «Поділля»): «Дуже важко програвати на останніх хвилинах. І в нас і в «Оболоні» було багато шикарних моментів і в цій грі міг бути різний результат. Але ми не дограли до кінця. Завдання у нашої команди – бути в десятці чи вище і потрібно працювати над цим».

Читайте також: Чемпіоном області з футболу став «Колос» з Полонного

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую