ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Львівська Політехніка»: коли результат закономірний (ФОТО)

Спорт 2818
БК Хмельницький двічі впевнено вдома переграв Львівську Політехніку
БК Хмельницький двічі впевнено вдома переграв Львівську Політехніку. Фото: автора

Хмельницька команда у другому домашньому матчі проти львів’ян здобула чергову впевнену перемогу.

Сьогодні, 12 грудня, у Хмельницькому відбувся другий матч чергового туру чемпіонату України з баскетболу в вищій лізі групі 2, в якому місцевий клуб приймав «Львівську Політехніку». І цей поєдинок, як і перший, який відбувся напередодні, знову завершився впевненою перемогою БК «Хмельницький». Цього разу з рахунком 121:75.

Вже після двох протистоянь наставник львів’ян Ярослав Зубрицький погодився з думкою, що в його команди не було шансів обіграти хмельничан. «Я не розраховував на те, що ми зможемо виграти, тому що «Хмельницький» має перспективи вийти до Суперліги. Тому об’єктивно оцінював, що нам тут буде важко. Але сподівався, що мої хлопці не будуть настільки розгубленими на початку матчів. Тому, мабуть, поганий старт на початку – запорука такого великого розриву. А команда у вас досвідчена, тому результат закономірний», - після гри 12 грудня сказав Ярослав Зубрицький.

Антон Давидюк вже не вперше тішив вболівальників БК Хмельницький своєю ефектною та результативною грою

Антон Давидюк вже не вперше тішив вболівальників БК Хмельницький своєю ефектною та результативною грою.

А хмельничани доволі потужно розпочали гру. За перші майже три хвилини рахунок на табло був 14:0. Начебто, є чому радіти. Але… Перевага суттєва, але БК «Хмельницький» зазнав вагомої кадрової втрати. Під час однієї з атак «Львівської Політехніки» Віталій Капко зачепив обличчя одного з лідерів хмельницької команди Миколи Полюляка. І форвард хмельничан, якому ще декілька хвилини зупиняли кровотечу з носу, більше не зміг продовжити матч. Наскільки серйозною виявилися травма Полюляка було невідомо навіть після матчу.

Микола Полюляк провів у матчі менше трьох хвилин, оскільки отримав травму

Микола Полюляк провів у матчі менше трьох хвилин, оскільки отримав травму.

Ну, а гра продовжилася. У доволі швидкому темпі. Звісно, на майданчику домінували саме господарі, які змогли за перші 10 хвилин матчу заробити 39 очок. Гості ж – на 22 менше.

У другій чверті хмельничани продовжили збільшувати свою перевагу. Той баскетбол, який демонструвала команда Аурімаса Ясіліоніса, схоже, подобалася глядачам. Хоча це і не дивно, адже БК «Хмельницький» агресивно діяв як у відборі, так і в атаці. А рахунок на табло свідчив про те, що і в цьому матчі, як і напередодні, швидше за все господарі закинуть понад 100 очок. Та на перерву команди пішли за рахунку 72:35.

Назарій Кісільчук у грі проти Львівської Політехніки був третім за результативністю в складі хмельничан - він заробив 22 очки

Назарій Кісільчук у грі проти Львівської Політехніки був третім за результативністю в складі хмельничан - він заробив 22 очки.

Львівській Політехніці було доволі важко стримувати хмельничан

Львівській Політехніці було доволі важко стримувати хмельничан.

Львів'яни часто просто не встигали за швидкісним Робертом Вудсоном

Львів'яни часто просто не встигали за швидкісним Робертом Вудсоном.

За динамікою набирання очок у двох попередніх десятихвилинках, складалося враження, що в команд у третій чверті абсолютно різні завдання. У хмельничан – набрати «сотню», у львів’ян – відтягнути цей погром якомога довше. І «Львівській Політехніці» все таки вдалося «вистояти» в третій чверті. Львів’яни, хоч і програли і цей відрізок матчу, але доволі мінімально – 24:22. Можливо, у цьому не стільки заслуга гостей, скільки експерименти господарів. Все таки головний тренер БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс почав випускати молодь – Романа Савіча, Олександра Бужанського, Андрія Аніськова, яким просто в певних епізодах не вистачало або досвіду, або холоднокровності. Утім, загальний рахунок перед заключною десятихвилинкою став 96:57.

БК Хмельницький - Львівська Політехніка

БК Хмельницький - Львівська Політехніка.

Максим Ожегов реалізував 5 із 5 двочкових кидків та 7 з 10 триочкових - у підсумку став найрезультатившіним у складі БК Хмельницький, набравши 31 очко

Максим Ожегов реалізував 5 із 5 двочкових кидків та 7 з 10 триочкових - у підсумку став найрезультатившіним у складі БК Хмельницький, набравши 31 очко.

Антон Буц надійно відіграв у захисті хмельничан

Антон Буц надійно відіграв у захисті хмельничан.

Тренери хмельничан Аурімас Ясіліоніс та Анна Шликова, схоже, залишилися задоволеними діями гравців БК Хмельницький

Тренери хмельничан Аурімас Ясіліоніс та Анна Шликова, схоже, залишилися задоволеними діями гравців БК Хмельницький.

Ну, а за 8 хвилин 11 секунд до фінальної сирени, коли штрафний реалізував Назарій Кісільчук, рахунок у грі став 100:63. А далі… Гра на зустрічних курсах. Одні хотіли збільшити перевагу, інші – відігратися хоч трохи. У підсумку, за секунд 20 до завершення матчу, гравці обох команд просто зупинилися та чекали на фінальну сирену. А вона зафіксувала 12 перемогу БК «Хмельницький». Цього разу з рахунком 121:75.

Михайло Горбченко, розігруючий БК Хмельницький

Михайло Горбченко, розігруючий БК Хмельницький.

Роберт Вудсон набрав у грі 19 очок

Роберт Вудсон набрав у грі 19 очок.

Олександр Бужанський, гравець БК Хмельницький

Олександр Бужанський, гравець БК Хмельницький.

Роман Савіч, гравець БК Хмельницький

Роман Савіч, гравець БК Хмельницький.

Андрій Аніськов, якому лише 16 років, дебютував у вищій лізі за БК Хмельницький

Андрій Аніськов, якому лише 16 років, дебютував у вищій лізі за БК Хмельницький.

«Я радий за хлопців, - після матчу сказав наставник хмельничан Аурімас Ясіліоніс. - Вони зрозуміли, що повинні показати солідну гру та свій рівень. І ми готувалися до цього матчу, як і до усіх попередніх. І я казав, що вони повинні грати в свою гру, незалежно від того, що суперник на останній позиції».

Хмельницька команда тепер має в активі 12 перемог та 4 поразки і продовжує посідати третє місце. Попереду «Старий Луцьк» (14 перемог та 2 поразки) та «Рівне» (12 перемог та 2 поразки). У 2021 році на БК «Хмельницький» очікують ще два матчі в Одесі проти «БІПА-СДЮШОР», яких вже перемагали в жовтні в Хмельницькому 96:84 та 102:94. Тепер два матчі на виїзді 16 та 17 грудня. Далі ж пауза в чемпіонаті до 21 січня. Саме тоді у Хмельницькому команда Аурімаса Ясіліоніса вдома прийматиме «Старий Луцьк».

Читайте також: «Хмельницький» - «Хімік-2»: гра на нервах (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую