ye-logo.v1.2

Паралімпійська чемпіонка родом з Хмельниччини Оксана Мастерс присвятила своє «золото» Україні

Спорт 10763
«Було важко знайти своє захоплення та бажання змагатися на цих Іграх, коли витримує навалу окупантів моя рідна Україна» - написала чемпіонка
«Було важко знайти своє захоплення та бажання змагатися на цих Іграх, коли витримує навалу окупантів моя рідна Україна» - написала чемпіонка. Фото: з фейсбук сторінки Оксани Мастерс

Вона додала, буде передавати кошти зі своїх призових грошей з Паралімпіади фондам, що підтримують українських дітей та закликала робити це усіх небайдужих.

«Деякі почуття неможливо передати словами. Я неймовірно горда стояти на трибуні, представляючи серце, боротьбу, любов, стійкість та чисту радість для двох країн – США та України», - це слова Оксани Мастерс, паралімпійської чемпіонки, яка народилася в Хмельницькому, а нині проживає в Сполучених Штатах.

Своє «золото» у змаганнях з біатлону, яке вона виграла на Паралімпіаді 2022, що зараз триває в Пекіні, Оксана Мастерс присвятила Україні. Наразі вона виборола вже дві золоті та три срібні медалі.

«Було важко знайти своє захоплення та бажання змагатися на цих Іграх, коли витримує навалу окупантів моя рідна Україна. Я почуваюся безпорадною та винною за це. Однак, я завжди пишалася тим, що я українка, відчувала стільки гордості при погляді на український прапор, і зараз, як ніколи, я з гордістю кажу, що я українка. Моя мама завжди казала, що моє українське серце робить мене стійким. Воно зробило мене бійцем.

На Паралімпіаді 2022 Оксана Мастерс вже виборола 2 золоті та 3 срібні медалі. Фото з фейсбук-сторінки спортсменки

З початком зимових Паралімпійських ігор мені нагадують, як спорт завжди мав силу об'єднувати світ. Я буду змагатися за більше, ніж просто за мої власні цілі, більше, ніж місце на подіумі. Поки український народ бореться за свої домівки та мир, хочеться, щоб кожен старт та фініш означали щось набагато більше, ніж гонка чи результат. Я хочу допомогти і переконатися, що жодна дитина не буде забута. Я знаю, як це бути дитиною в Україні з інвалідністю, де ресурс для медичної допомоги був обмеженим, тим більше зараз - у розпал війни», - написала на своїй сторінці у фейсбуці Оксана Мастерс.

Вона додала, буде передавати кошти зі своїх призових грошей з Паралімпіади фондам, що підтримують дітей та закликала робити це усіх небайдужих.

«Моя мама завжди казала, що моє українське серце робить мене стійким. Воно зробило мене бійцем», - каже Оксана Мастерс. Фото: з фейсбук-сторінки спортсменки

Оксану Мастерс називають спортсменкою зі стальною волею. Їй довелося пройти через нелюдські випробування – і не лише не здатися, не зламатися, а показати надздібності, які дозволяють перемагати.

Оксана Бондаренко, саме таке прізвище у її біологічних батьків, народилася 19 червня 1989 року у Хмельницькому і стала справжньою жертвою наслідків Чорнобильської катастрофи. На світ вона з’явилася з важкими вродженими вадами рук та ніг, і цього вистачило батькам, аби відмовитися від Оксани. Вона пройшла «пекло» в будинку-інтернаті поблизу Ізяслава, куди її перевели у дворічному віці. А в сім років її усиновила американка Гей Мастерс, дипломований лікар-логопед.

Оксана Бондаренко, саме таке прізвище у її біологічних батьків, народилася 19 червня 1989 року у Хмельницькому. Фото: з фейсбук-сторінки Оксани Мастерс

Так Оксана переїхала до США. У віці 14-ти років Мастерс ампутували обидві ноги. У неї також уражені руки. Лижні палиці доводиться примотувати до рукавичок… Утім, нині в Оксани Мастерс понад десять олімпійських медалей у чотирьох видах спорту: біатлоні, лижних перегонах, веслуванні та велоспорті.

При цьому вона терпіти не може, коли їй приписують надздібності. Вона завжди каже, що все почалося з її мами, яка так сильно переживала та підтримувала доньку, що Оксані не залишалося більше нічого, як виправдати ці очікування.

Додамо, що на Паралімпіаді 2022, яка наразі триває в Пекіні, українські спортсмени впевнено завойовують медалі та тримають друге місце, завоювавши уже 25 медалей, 9 з яких – «золото».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую