ye-logo.v1.2

Марина Бех-Романчук завершила змагатися на чемпіонаті світу з легкої атлетики

Спорт 2712
Марина Бех-Романчук посіла 6 місце на чемпіонаті світу в секторі стрибків у довжину
Марина Бех-Романчук посіла 6 місце на чемпіонаті світу в секторі стрибків у довжину. Фото: скрін з трансляції

Хмельничанка до останнього претендувала на те, щоб виграти другу медаль.

У Белграді завершився чемпіонат світу в приміщенні з легкої атлетики. Хмельничанка Марина Бех-Романчук, яка сьогодні, 20 березня, стала віце-чемпіонкою в потрійному стрибку, у вечірній сесії змагань боролася за нагороди в секторі стрибків у довжину.

Марині потрібно було виконати спочатку завдання мінімум – увійти за підсумками трьох спроб до ТОП-8 спорстменок. Маючи у другій спробі заступи, в третій Бех-Романчук проказа результат 6,68 метрів та вийшла до вирішальних спроб із 8 результатом.

У четвертій спробі хмельничанка стрибнула на 6,73 метри та опинилася на шостому місці. А ось у п’ятій Марина Бех-Романчук показала результат десь близько семи метрів, але судді вгледіли мінімальний заступ і спробу не зарахували. А так вона могла б претендувати на медалі. У заключній шостій спробі наша легкоатлетка знову не потрапила на планку, заступивши. У підсумку Марина Бех-Романчук – шоста на чемпіонаті світу. Ну, а виграла змагання сербська спортсменка Івана Вулета з результатом 7,06 метри.

Отож, виступи Марини Бех-Романчук у Белграді можна назвати доволі успішними. Адже в потрійному стрибку вона взагалі вперше змагалася і одразу стала срібною призеркою світу. Після свого тріумфу, хмельничанка сказала: «Найважливіше, що хочу сказати: я стрибала з єдиною думкою. Думкою про те, що ця медаль має бути не для мене, а для моєї країни. Лише завдяки військовим і людям, які докладають стільки зусиль для того, щоб моя країна вистояла, я можу бути тут. Заради них я маю викластися максимально й показати, що ми сильні. Дуже сильні».

Читайте також: Легкоатлетка Марина Бех-Романчук розповіла про перші дні війни та волонтерство

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую