ye-logo.v1.2

Футбол. Емоції «Агробізнеса», втрата очок «Епіцентра» та втрата шансів для «Поділля»

Спорт 1101
Агробізнес, як і Епіцентр, у 2024 році гратимуть у Чемпіонській групі першої ліги
Агробізнес, як і Епіцентр, у 2024 році гратимуть у Чемпіонській групі першої ліги. Фото: facebook.com/fcab.com.ua

У чемпіонаті України в першій лізі пройшли матчі 17 туру.

18 листопада в групі «А» пройшли матчі передостаннього туру першого етапу, в яких представники Хмельниччини в першій лізі здобули різні результати. «Агробізнес» свій поєдинок виграв, «Епіцентр» звів у нічию, а «Поділля»… поступилося.

У Кам'янці-Подільському «Епіцентр», який достроково гарантував собі місце у першій п'ятріці команд групи «А», приймав івано-франківське «Прикарпаття». Гостям, щоб навесні грати разом із «Епіцентром» в «Чемпіонській групі», необхідно було вигравати цю гру. Утім, кам'янчани також прагнули до перемоги, адже ця гра була заключною в 2023 році в Кам'янці-Подільському, та й очки, набрані на першому етапі, переносяться на наступний.

Маючи певну перевагу на початку матчу, «Епіцентр» так і не зміг її втілити в голи. А ось «Прикарпаття» дещо несподіванно забило на 34 хвилині, коли після удару Василя Цюцюри м'яч влучив у стійку, а потім, голкіпер кам'янчан Роман Жмурко, намагаючись вибити його з воріт, відправив його у власні. Автогол та рахунок 0:1. Та вже на початку другого тайму – на 55 хвилині Андрій Ліповуз пробив з 17 метрів у дальню від себе «дев'ятку», забивши не лише гарний гол, а й необіхідний його команді. У підісумку – нічия 1:1.

А в Волочиьску «Агробізнес» приймав «Буковину». Обидві команди також боряться за потрапляння до «Чемпіонської групи». Але подолянам, в разі успіху в 17 турі, потрапляння до п'ятірки кращих уг групі «А» було гарантованим. Буковинцям – ще ні. І «Агробізнесу» вдалося не лише виграти цей матч, а й здобути впевнену перемогу. Спочатку, на 43 хвилині, рахунок у грі відкрив Денис Галенков, а післ перерви – на 58 хвилині, успіх подвоїв Роман Кузьмин. «Крапку» ж в поєдинку на 90+1 хвилині поставитив Роман Толочко. Отож, 3:0. І навесні 2024 року «Агробізнес», як і «Епіцентр», гратиме в чемпіонській групі.

«Поділля» в Хмельницькому приймало львівські «Карпати» - лідера змагань. Хмельничани до 17 туру зберігали теоретичні шанси на потрапляння до «Чемпіонської групи». Але для цього потрібно були не просто виграти в «Карпат», а й, щоб «Прикарпаття» та «Буковина» програли. Утім, дива не сталося. Львів'яни, завдяки голу Богдана Векляка на 49 хвилині, здолали мінімально «Поділля» 0:1. Тож, хмельничани ща тур до завершення першого етапу змагань, втратили шанси у боротьбі за перші 5 місць у групі «А» і навесні гратимуть у «Групі вибування».

Попереду на усі команди очікують поєдинки заключного в 2023 році 18 туру. Представники Хмельниччини гратимуть ви виїзді 24 листопада. «Агробізнес» - в Івано-Франківську проти «Прикарпаття», «Поділля» - в Чернівцях проти «Буковини», а «Епіцентр» - на Київщині проти «Ниви» з Бузової.

Турнірне становище команди після 17 турів:

1. «Карпати» - 42 очки
2. «Агробізнес» - 29
3. «Епіцентр» - 28
4. «Нива» (Бузова) – 27
5. «Прикарпаття» - 23
6. «Буковина» - 21
7. «Нива» (Тернопіль) – 20
8. «Поділля» - 17
9. «Хуст» - 11
10. «Металіст» - 11

Читайте також: Велосипедисти з Хмельниччини стали чемпіонами та призерами всеукраїнських змагань

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую