ye-logo.v1.2

Три рекорди України у 85 років встановив ярмолинчанин

Спорт 1998
Нині Володимир Бохонський готується до чемпіонату Європи
Нині Володимир Бохонський готується до чемпіонату Європи. Фото: з сайту газети «Вперед»

Володимир Бохонський наразі готується до чемпіонату Європи.

Три рекорди України встановив у грудні Почесний громадянин Ярмолинеччини, діючий ветеран спорту, призер чемпіонату світу, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України з легкої атлетики серед ветеранів, кращий легкоатлет України 2020 року в номінації “Мастерс” 85-річний Володимир Бохонський.

У столиці на базі Легкоатлетичного манежу найсильніші спортсмени-легкоатлети з усіх регіонів нашої держави змагалися за Кубок України з легкої атлетики. Організувала захід громадська організація «Ветерани легкої атлетики України».

У перший день змагань Володимир Федорович став золотим призером з бігу на дистанції 1500 метрів, встановивши при цьому рекорд України. Ще два рекорди України у віковій категорії 85 років ветеран легкої атлетики встановив наступного дня: під час бігу на дистанції 800 метрів та 3000 метрів. Тоді ж срібна команда ветеранів Хмельницької області посіла у цих змаганнях почесне друге місце.

Нині активний спортсмен готується до Чемпіонату Європи, який проходитиме у Польщі в березні. Адже завдяки таким успіхам нашого земляка запросили приєднатися до складу збірної України.

Володимир Бохонський має мету: обов'язково здобути медаль для України і присвятити її правнуку, який з дня на день має народитися.

«Онук наш, Сергій, вислав із Польщі, де проживає із дружиною, дідусеві кеди, - розповідає дружина Володимира Федоровича Клавдія Григорівна. – А Володя поставив собі за мету обов'язково здобути першість, хай не у всіх, хоча б в одній з номінацій, і цю перемогу традиційно присвятити Україні й вперше – правнуку, народження якого чекає з нетерпінням».

Дружина розповіла, що її чоловік залюблений у спорт ледь не з пелюшок. Хоч й не міг у дитинстві претендувати на омріяний м'яч, заняття спортом не полишав ніколи. Свого часу, коли проживав з батьками у Литві, мав змогу вчитися у Михайла Ботвинника, шостого чемпіонату світу із шахів, міжнародного гросмейстера і міжнародного арбітра із шахової композиції. Тож шахіст із Бохонського – першокласний. У проміжку між закінченням школи й армійською службою юнак викладав фізкультуру у Скаржинецькій школі. Коли навчався у Кам'янець-Подільському сільськогосподарському інституті, незмінно був у складі вузівської футбольної команди. Не було такої гри, аби Бохонський не забив гола у ворота суперника.

Аграрна стезя вела прогресивного агронома Київщиною, Івано-Франківщиною, та все ж осіли з дружиною у Ярмолинцях. Цьогорічного червня сповниться 54 роки, як поєднали гарячі серця Володимир Федорович і Клавдія Григорівна. Гордяться нині сином, донькою, чотирма онуками, зятями й невістками. Боронять священні кордони нашої країни і син, і зять.

«Наймолодшій онучці Сашеньці 15 лютого 12 сповниться, - розповідає бабуся, - вона така розумничка у нас. Нещодавно здобула перше місце в обласній заочній виставці - конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай, люби свій край!». За це удостоєна премією від селищної ради».

Із заслуженими виходом на відпочинок, Володимир Бохонський більше часу знайшов для спорту, став брати участь у різнорівневих змаганнях-конкурсах, прославляючи у них Ярмолинеччину, Хмельниччину, Україну. Нагороди, кубки, грамоти, що хизуються на чільному місці у квартирі знаного спортсмена, уже налічують добрих пів сотні.

Уже роками виробився у цього активного непосиди свій графік.

«О четвертій ранку він іде на стадіон, бігати, робити зарядку, займатися на брусах, - розповідає дружина. – Ще ніколи не стали на заваді ні сніг, ні дощ, ні слякота, ні хуртовина. Приходить звідти о восьмій. Ввечері теж займається. До домашньої роботи я стараюся його не дуже долучати, щоб від тренувань не відволікати . Проте сіно Володя косить неодмінно. Козу тримаємо давно. Я певна, що якби не козине молоко, він б не був таким сильним та дужим. Ще держимо кролики і кури».

Клавдія Григорівна чоловіка підтримує, гордиться його успіхами, старається підсобити, де потрібно. Гордяться найріднішим діти і онуки. А скоро дідусем гордитиметься й правнук, якому присвятить кубок з Чемпіонату Європи. 

Читайте також: Двоє легкоатлетів із Хмельниччини «забігли в призи» чемпіонату України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую