ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» позмагається за УПЛ, «Агробізнесу» та «Поділлю» залишилося зіграти по матчу

Спорт 1167
Епіцентр хоч і програв Інгульцю, але здобув право грати перехідні матчі за вихід до Прем
Епіцентр хоч і програв Інгульцю, але здобув право грати перехідні матчі за вихід до Прем'єр-ліги. Фото: fcepicentr.com.ua

У першій лізі пройшли поєдинки передостаннього туру.

Чемпіонат України з футболу в першій лізі добігає до завершення. Три клуби з Хмельниччини провели свої чергові поєдинки, і для одного з них сезон триватиме трохи довше. Мова йде про кам'янець-подільський «Епіцентр».

Кам'янчани в 9 турі вдома приймали «Інгулець» із Кіровоградщини, який вже оформив вихід до Прем'єр-ліги, але ще бореться за золоті медалі першої ліги. «Епіцентр», у свою чергу, у разі позитивного результату в цьому протистоянні зберігав шанси на «бронзу» та, водночас, гарантував би собі щонайменше четверте місце, яке дає право команді зіграти у стикових матчах із 13-14 командою УПЛ. Та вийшло так, що кам'янчани не змогли здобути ні перемогу, ні нічию в грі проти «Інгульця», але все одно здобули путівку до плей-офф.

Гості на 13 та 31 хвилинах поєдинку забили голи у ворота господарів (відзначилися Малиш та Сітало), але на 41 хвилині Данило Кравчук скоротив відставання в рахунку та повернув інтригу. Утім, на 71 хвилині «Інгулець» знову забив – вдруге у грі відзначився Артем Сітало. Тож, «Епіцентр» - «Інгулець» 1:3. Але, враховуючи те, що головний переслідував кам'янчан – «Кудрівка-Нива», зіграв внічию 1:1 із «Маіруполем», подоляни за тур до фінішу достроково посіли четверте місце. Це означає, що 29 травня та 2 червня нах них очікують матчі проти команди, яка в Прем'єр-лізі посяде 13 місце. Переможець цього двобою наступного сезону гратиме в УПЛ. Та перед цим «Епіцентр» 24 травня ще проведе матч заключного туру в першій лізі – в Києві проти «Лівого берега», який став бронзовим призером першості.

Волочиський «Агробізнес», який втратив теоретичні шанси поборотися за вихід до УПЛ, вдома приймав «Полтаву». Зустрілися 10 та 9 команди групи «Чемпіонська». І сильнішою виявилися подоляни! Рахунок у грі був відкритий на 21 хвилині, коли автоголом відзначився Ілля Ходуля. А через чотири хвилини в ворота полтавців влетів і другий гол – цього разу його автором став Роман Кузьмин. Ще через 10 хвилин Кузьмин оформив «дубль». Гості ж змогли «розмочити» рахунок на 62 хвилині, коли забив Володимир Одарюк. У підсумку «Агробізнес» - «Полтава» 3:1.

Після 9 туру «Агробізнес» із 37 очками піднявся на 7 місце. В заключному турі, 24 травня, волочиський клуб зіграє на Київщині проти ФСК «Маріуполь».

А в групі «Вибування» хмельницьке «Поділля» гостювало в Запоріжжі, де зіграло проти «Металурга», який веде боротьбу за виживання в першій лізі. Хмельничани ж забезпечили собі прописку в цьому дивізіоні на наступний сезон. Утім, «Поділля» прагнуло перемогти. Тим паче, запорізька команда навесні цього року програла усі 8 попередніх матчів.

Початок матчу в Запоріжжі затримався на пів години, оскільки була повітряна тривога. А через 21 хвилину поєдинку… знову повітряна загроза і матч призупинили. Утім, вона була не дуже тривалою – 24 хвилини, після чого поєдинок відновився. Та вразити ворота суперника гравцям «Поділля» не вдавалося попри чисельні моменти. А ось «Металург» на 81 хвилині заробив пенальті, який реалізував Тимофій Хуссін. Хмельничани намагалися принаймні не програти. Але нічого не вдавалося. А на 90+2 хвилині головний тренер «Поділля» Віталій Костишин вийшов на поле та щось емоційно пояснивав головному арбітру Олександру Тітову. Той дістав червону картку, але встиг її підняти до гори, як Віталій Володимирович вихопив картку з рук рефері та показав її Тітову. Звісно, Костишина вилучили і тепер йому загрожують дисциплінарні санкції. Ну, а матч «Металург» - «Поділля» завершився з рахунком 1:0.

Хмельничанам, які після поразки в Запоріжжі, «повернули» перше місце «Буковині» в групі «Вибування», 25 травня зіграють свій заключний матч у цьому сезоні. У Хмельницькому «Поділля» прийматиме «Гірник-Спорт» із Полтавищини, який в 9 турі постапився вдома «Буковині» з рахунком 3:2.

Читайте також: Першість області з футболу. Команда з Теофіполя вийшла в лідери

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую