ye-logo.v1.2

Олімпіада 2024: черговий старт Оляновської та два заїзди Алтухова

Спорт 435
Павло Алтухов змагався на Олімпіаді 2024 сьомого серпня
Павло Алтухов змагався на Олімпіаді 2024 сьомого серпня. Фото: скрін з відео Суспільне Спорт

Для спортсменів із Хмельниччини Олімпійські ігри вже увійшли в історію.

У Парижі триває літня Олімпіада. Сьогодні, сьомого серпня, Людмила Оляновська з Яромолинеччини та Павло Алтухов змагалися у своїх дисциплінах.

Вперше на Олімпійських іграх нині провели змішану естафету зі спортивної ходьби. Україну в ній представляла Людмила Оляновська та Іван Банзерук із Волині. Тривала та виснажлива естафета завершилася перемогою іспанських спортсменів, які подолали понад 42 кілометри за 2 години 50,3 хвилини. Пара Оляновська-Банзерук з результатом 3 години 1,5 хвилини посіла 17 місце. Нагадаємо, раніше ходунка Людмила Оляновська в особистих змаганнях посіла 14 місце.

Відбулися нині й змагання у каное-одиночці на 1000 метрів. У них Україну представляв хмельничанин Павло Алтухов. У кваліфікаційному заїзді йому потрібно було посісти 1-2 місце, щоб пройти до півфіналу. Павло з результатом 4 хвилини 11,32 секунди фінішував п'ятим, а тому отримав право позмагатися в чвертьфіналі. У своєму другому заїзді Алтухову також необхідно було посісти 1-2 місце, щоб пройти далі. Цього разу хмельничанин швидше подолав дистанцію – за 3 хвилини 51,58 секунд, але на фінішу був третім. А відтак не пройшов до півфіналу.

Нагадаємо, раніше на Олімпіаді в Парижі змагалися інші уродженці Хмельниччини. Михайло Романчук у плаванні на 800 метрів вільним стилем посів 17 місце, а його дружина Марина Бех-Романчук у потрійному стрибку – 11 місце. Вікторія Ткачук у бігу на 400 метрів із бар'єрами завершила змагання на першому етапі. А фехтувальниці Аліна Комащук у командних змаганнях із фехтування на шаблях стала олімпійською чемпіонкою.

Читайте також: Кубок України з футболу. «Поділля» зіграє в рідних стінах

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую