ye-logo.v1.2

Паралімпійська чемпіонка Оксана Мастерс, яка родом з Хмельницького, нагадала світові про вбитих рф українських спортсменів

Спорт 480
Оксана Мастерс у своїх соцмережах нагадала світові про втрати, які зазнав український спорт через російсько-українську війну
Оксана Мастерс у своїх соцмережах нагадала світові про втрати, які зазнав український спорт через російсько-українську війну. Фото: з фейсбук сторінки Оксани Мастерс

На Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року вона пожертвувала частину своїх призових коштів для організації, яка допомагає дітям, що постраждали від війни.

У вівторок, 3 вересня, паралімпійська чемпіонка, яка народилася у Хмельницькому, а зараз проживає у Сполучених Штатах Америки, у своїх соцмережах нагадала світові про втрати, які зазнав український спорт через російсько-українську війну.

«487 українських спортсменів та тренерів (і, на жаль, ця цифра продовжує зростати) втратили життя — багато з них мріяли виступити на Іграх у Парижі. У липні в Лондоні було відкрито виставку, присвячену загиблим героям спортивного інвентарю, який має бути в грі, а не лежати на полі», - написала Оксана Мастерс в одному зі своїх дописів в Інстаграмі.

Допис Оксани Мастерс про загиблих українських спортсменів. Фото: скриншот з інстаграму спортсменки

Спортсменка також зазначила, що на Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року вона пожертвувала частину своїх призових коштів для організації «No Child Forgotten through Global Giving», яка допомагає дітям, що постраждали внаслідок вторгнення рф в Україну. Також спортсменка планує знову зробити те ж саме, якщо підніметься на п'єдестал в Парижі.

Нагадаємо, що паралімпійська чемпіонка Оксана Бондаренко, саме таке прізвище у її біологічних батьків, народилася 19 червня 1989 року у Хмельницькому. На світ спортсменка явилася із шістьма пальцями на кожній нозі та перепонками, мала по п'ять пальців на руках з перепонками, але не було великих пальців. Вже цього вистачило батькам, аби відмовитися від Оксани, хоча дитина на додачу мала підкововидні нирки, дві нижні гомілкові кістки у правій нозі. Колінна чашечка була зовні і зігнута, роблячи ногу на кілька сантиметрів коротшою за іншу. Детальніше про неї читайте в матеріалі «Оксана Мастерс — хмельничанка, яка здійснила американську мрію». Своє «золото» у змаганнях з біатлону, яке вона виграла на Паралімпіаді 2022, Оксана Мастерс присвятила Україні.

Читайте також: У Хмельницькому відбудеться спортивний сімейний захід: як зареєструватися

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую