ye-logo.v1.2

Становлення триває

Спорт 2257
Фото: з архіву

Поки футбольні поля засніжені, футзальні – «працюють» на повну

У Хмельницькому продовжує розвиватися міні-футбол. Щоправда, поки що про якісну гру місцевих футзальних клубів доводиться, здебільшого, мріяти. Але, як кажуть, Москву теж не одразу збудували. А тому процес становлення футзалу в нашому місті можна оцінити позитивно. В якому ж напрямку рухаються хмельницькі клуби, досліджував «Проскурівський телеграф».

Болючі поразки

Друге коло, яке стартувало в першості України серед команд першої ліги, вже принесло прихильникам хмельницького «Спортлідера+» як радість, так і печаль. Команда змогла сенсаційно переграти одного з фаворитів змагань -«Львівхолод», натомість проступилася в Одесі. А в останньому матчі в рідних стінах була розтрощена чернівецьким «Меркурієм» з рахунком 7:2. Стільки хмельничани ще жодного разу не пропускали! Але в історії кожного клубу були як взльоти, так і падіння. Скоріше за все, гравці «Спортлідера+» трохи втомилися від всеукраїнського рівня. Але відступати, вочевидь, не збираються. Ще б пак, у дебютному для себе сезоні вони обіймають шосте місце в турнірній таблиці. Крім цього, продовжують боротися за Кубок України. І вже 12 лютого в Донецьку зіграють перший кубковий матч проти «Ресурса». Потім буде і «відповідь». Якщо за підсумками двох матчів хмельничани вийдуть до 1/4 фіналу змагань, це буде рекордне досягнення серед всіх футзальних клубів області.

Прогнозовані результати

Тривають битви і в другій вітчизняній лізі. Щоправда, в ній усе йде наче по заздалегідь запланованому сценарію. Хмельницьке «Поділля-Конфермат» продовжує «знущатися» над суперниками. В останньому турі в Антонінах Красилівського району «Довіра» хоч і забила чотири голи, але пропустила від хмельничан десять. Результативність «Поділля-Конфермат» вражає. У восьми матчах наколотили 64 голи! Пропустили ж лише двадцять. Тому й не дивно, що ця команда впевнено очолює другу лігу та є головним претендентом на золоті нагороди. Прогнозовано виступає і «Спортлідер-2». У семи матчах – два очки. Але ж ця хмельницька команда вирішує зовсім інші завдання – вирощує молодь для «Спортлідера+». Тому за «хронічні» поразки «спортлідерців» не сварять, а чекають, коли хтось «підросте» для флагману хмельницького футзалу.

Альтернативна школа

Чемпіонат міста з футзалу, на перший погляд, міг би стати тим турніром, який вирощував би підростаюче покоління для команд, які змагаються у першостях України. Але… У вищій лізі вже пройшло декілька турів, які засвідчили, що ні «Спортлідер+», ні «Поділля-Конфермат» найближчим часом навряд чи поповнять свої лави юними дарами хмельницького футзалу. Адже саме ці дві команди нині є лідерами першості міста. Решта ж намагається підтягнутися до них. Але вже нині стає очевидним, що за золоті нагороди чемпіонату Хмельницького боротимуться саме ті команди, які грають у першій та другій лігах першості України. Натомість у першій, другій та третій лігах міських змагань ситуація доволі заплутана. Там претендентів на перемогу значно більше.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую