ye-logo.v1.2

Навіть не 50 на 50

Спорт 2792
Фото: автора

Хмельницьке «Динамо» пішло на зимову перерву із провальним, але реальним результатом

Ось і завершилися змагання в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги групи «А», в яких честь області захищала команда з Хмельницького.
Ці 14 турів першості, ігри яких відновляться аж в квітні 2011 року, не принесли «Динамо» яскравих перемог. Провал, одним словом. Але ж чому так сталося? «Проскурівський телеграф» вирішив підсумувати та проаналізувати виступ хмельничан серед професійних футбольних команд.


Який початок, такий і…
До сезону потрібно підготуватися – ця аксіома добре відома не лише в футболі, а й в інших видах спорту. Можливо, саме через підготовку до нового чемпіонату вболівальники «Динамо» й отримали такі результати в першості. А готувалися, фактично, три дні! До цього ж тренерський штаб «динамівців» – перегляд місцевих вихованців, багатьом з яких не те щоб серед професіоналів рано грати, а й в аматори краще не випускати. Тренери стали заручниками ситуації – через фінансові умови в «Динамо» затягнути кваліфікованих вихованців нереально. Як приклад, Сергій Дітковський, який ще минулого чемпіонату грав за хмельницьку команду. Однак, саме гроші визначили подальше місце роботи для цього форварда зі Славути – він подався до Казахстану, де разом із своїм новим клубом здобув путівку до вищої ліги! «Динамо» ж навіть місце в трійці – в другій українській лізі могло лише наснитися.
Капітан залишив корабель
Ще до шостого туру фани «Динамо» мали певні сподівання, що їх команда буде хоча б серед перших шістьох клубів другої ліги. Але в сьомому турі сталося те, чого мало хто очікував. Капітан команди, Василь Козіброда не витримав… у Чернігові він штовхнув суддю та був вилучений з поля. А згодом дисципліна-рний комітет Професійної футбольної ліги дисквалі-фікував Козіброду на шість матчів! І саме це, здається, відіграло неабияку роль на подальшу турнірну долю хмельничан. Команда почала втрачати позиції програючи суперникам. А згодом Козіброда взагалі пішов із команди, так і не попрощавшись зі своїми шанувальниками в Хмельницькому.


Нервова зима
Вже не перший рік міжсезоння для вболівальників хмельницького клубу стає якимось катуванням. Адже, знову невідомо, що буде з командою навесні. Нині «Динамо» слід пройти атестацію Федерації футболу України, заплатити внесок до ПФЛ, розрахуватися з футболістами. А грошей на це… нуль. Та й райдужного майбутнього на горизонті не видно. Невідомо чи залишаться в клубі приїжджі футболісти – Олександр Шимко, Антон Осокін, Олександр Маліцький. Поставити «хрест» на «Динамо» може і форвард – Олексій Колесников, який з листопада розпочав виступати в першій лізі чемпіонату України з міні-футболу за хмельницьке «Поділля-УМВС». Питань багато, а відповідей… Весна надасть.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую