ye-logo.v1.2

Скандальний плей-офф

Спорт 2726
Фото: Дмитро Потєхін

У Хмельницькому розіграли право виступу в наступному чемпіонаті України з футболу серед команд першої ліги

Безумовно, подія непересічна. Адже ще жодного разу наше місто не приймало такі важливі для деяких клубів матчі. Так, хмельницькому «Динамо» ігри плей-офф «не загрожували», оскільки команда фінішувала в другій лізі аж на 10 місці. За путівку до першої ліги билися кращі та… гірші. Щоправда, «гіршим» був представник із першого дивізіону – МФК «Миколаїв», який посів 16 місце. Матчі матчами, а без скандалу не обійшлося…

«Базар-ліга»
 Пригадуєте, після скандального матчу в першій лізі між запорізьким «Металургом» та «Севастополем», коли Кузнєцов рукою забив переможний гол, що заявив форвард «металургів» Олексій Бєлік? Так, він назвав першу лігу – базар-лігою. Казав, що все в ній «купи», все у ній «продай». І, здається, після матчів плей-офф у Хмельницькому подібне визначення можна дати й другій лізі. 
«Авангард» з Краматорська, який у першому матчі на стадіоні «Поділля» переміг чернігівську «Десну», намагався «купити» наступний матч?! Принаймні, таке в Хмельницькому заявив головний тренер МФК «Миколаїв» Руслан Забранський. За день до вирішального протистояння, якщо вірити Руслану Михайловичу, його команді пропонували 400 тисяч гривень! А у самий день гри – 700 тисяч. За що? Щоб гравці «Миколаєва» грали проти «Авангарду» не на повну силу, і, відповідно, «втопили» свій клуб, давши перепустку до першої ліги команді з Донбасу. Багато це чи мало? Скажімо так, річний бюджет усього хмельницького «Динамо» не дотягує до цих сім сотень тисяч гривень.
Втім, гравці «Миколаєва», вочевидь, відмовилися від спокусливої пропозиції та виграли з рахунком 4:3. А тому наступний сезон саме ця команда гратиме у першій лізі, а «Авангард» - у другій.

Обмовка чи натяк?
Чи відповідає скандальна заява Забранського дійсності, встановлюватимуть компетентні футбольні органи. Натомість, плей-офф на стадіоні «Поділля» - це вже історія. Яка, можливо, матиме своє продовження не лише через скандал, а й через слова президента Професійної футбольної ліги Мілетія Бальчоса.
Головний керманич ПФЛ чи то обмовився, чи то щось знає… На підсумковій прес-конференції, яка була присвячена вирішальним матчам у першій та другій лігах, пан Бальчос подякував не лише керівництву міста за підготовку в проведенні цих поєдинків, а й керівникам футбольного клубу… «Поділля». Але ж такої команди в професійних лігах України немає! Коли ж зрозумів, що подякував «міфічному клубу», одразу ж почав «викручуватися», мовляв, забув, що в Хмельницькому вже давненько є «Динамо», а звичка називати команду «Поділлям» залишилася. Та може він не просто обмовився, а все-таки натякнув, що невдовзі в нашому місті знову буде «Поділля»? Адже не раз керівники «Динамо» заявляли, що ось-ось і повернуть команді стару назву, як того вимагають вболівальники. Хоча підтверджень цих намірів й досі немає. Можливо, з’являться після 16 червня, коли «динамівці» вийдуть з відпустки. Недарма ж на останньому домашньому матчі «Динамо» на титульній сторінці програмки до матчу проти «Прикарпаття» був дивний напис: «Поділля-2012».

Дмитро ПОТЄХІН.
Фото автора.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую