ye-logo.v1.2

Олексій Торохтій виборов олімпійське золото (ВІДЕО)

Спорт 7653

Вихованець хмельницького тренера, важкоатлет Олексій Торохтій на Літніх ХХХ Олімпійських іграх в Лондоні здобув золоту медаль.

Третю золоту медаль для України на ХХХ літніх Олімпійських іграх в Лондоні завоював важкоатлет  Олексій Торохтій (вагова категорія до 105 кг). Анітрохи не применшуючи досягнення спортсмена, відзначимо, що його результат 412 кг (185 кг у ривку і 227 кг у поштовху) в Пекіні-2008 дозволив би посісти лише п´яте місце. Тодішній чемпіон білорус Андрій Арамнов підняв 436 кг (200 + 236). Всі ті його показники сьогодні лишаються олімпійськими рекордами, а результати в ривку і сумі - світовими рекордами.
На перемогу 26-річного Олексія Торохтія в Лондоні ніхто не розраховував. Всі були впевнені в тому, що золото в першій важкій вазі розіграють двоє росіян: або переможець останніх чемпіонатів світу та Європи Хаджимурат Акка, або срібний призер цих турнірів Дмитро Клоков. Проте вже в Лондоні обидва російські атлети знялися зі змагань у зв´язку з раптовими хворобами. І свій шанс отримали інші спортсмени, серед них - бронзовий призер Чемпіонату світу 2011 р. в Парижі українець Олексій Торохтій. До речі, на тому турнірі Акка показав у сумі 430 кг, Клоков - 428 кг, а Торохтій зупинився на 410 кг.
Але, як би там не було, Олексій Торохтій в Лондоні зробив усе для перемоги, в результаті сенсаційно став олімпійським чемпіоном, і його золота медаль має таку саму вагу, як у Майкла Фелпса або Усейна Болта. І звання «олімпійський чемпіон» він носитиме довічно. Повідомляє ua.sport.comments.ua

Спортсмен є вихованцем заслуженого тренера СРСР з важкої атлетики та знаного хмельничанина Михайла Мацьохи.  Загалом, це вже третя золота нагорода українських спортсменів на лондонській олімпіаді. В скарбниці національної збірної вже 9 нагород - 3 золотих та 6 бронзових. Відтак, Україна піднялася на 17-е місце у загальнокомандному заліку. Пише khmelnytsky.com
Нагадаємо, що хмельничанка, дзюдоїста Ірина Кіндзерська, яка 3 серпня змагалася з британкою Кариною Брайант, не змогла завоювати бронзу у змаганнях з дзюдо. 21-річна українка виявилася слабкішою 33-річної британки Карини Брайант.

Завтра в боротьбу за олімпійську нагороду вступає борчиня Ірині Мерлені.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую