ye-logo.v1.2

«Iзюм» – кулінарна родзинка

Суспільство 6638
Фото: Євгенія ДОРОФЄЄВА

у центрі Хмельницького

Започатковуючи у нашому виданні рубрику «КаБаРе», ми з самого початку думали розповідати вам, нашим читачам, про нові місця громадського харчування, які претендують на те, щоб їх назвати куточком відпочинку для душі та черева.

Можливо, чергове кафе, що на початку березня відкрилося у самісінькому центрі Хмельницького, й не може похизуватися  словосполученням  «особливо оригінальне». Проте, однозначно, це місце, про яке можна сказати, що воно має своє «обличчя» і розраховане на клієнта зі смаком. Гастрономічним. Зараз поясню. Класик казав, що їжу необхідно починати «їсти очима». Так ось, у «Ізюмі» поглинання їжі починається саме з цього. Принаймні, під час нашого відвідування цього кафе навіть банальна, на перший погляд, смажена печінка подавалася у такому оформленні, що, вибачте, слина починала текти, щойно її поставили на стіл. Та про їжу згодом. Спочатку…


Інтер’єр
Якщо мені не зраджує пам'ять, ще декілька років тому у старовинній одноповерховій будівлі тодішнього Проскурова, де нині розташовується «Ізюм», ще до того, як тут деякий час перебував клуб «одноруких бандитів», тобто, ігрових автоматів, також було кафе. Навіть назву пам’ятаю – «Фортуна». Тоді це також було затишне місце, яке, завдяки своєму розташуванню (і у центрі – навпроти центрального входу готелю «Поділля», і ніби подалі від очей людських), створювало необхідну атмосферу відпочинку після напруженого робочого дня. Нині приміщення кафе мало чим відрізняється від свого попередника: так само два зали, так само затишно. Хоча, нинішні власники кафе обрали для внутрішнього оздоблення закладу м’які пастельні тони. Особливо «гріє» душу – багато деревини у внутрішньому оздобленні та ненав’язлива музика.

Обслуговування
Нас відвели до столика у великому залі, який, на мій погляд, розрахований на осіб 40-50 та одразу принесли меню. Також запропонували взяти аперитив до того, поки замовлені нами страви готуються. Курити в «Ізюмі» не можна. Однак, влітку це можна буде зробити у огородженому від проїжджої частини дворику. На вулиці, поруч з кафе, незабаром облаштують літній майданчик.

Їжа
Як на мою думку, думку людини, яка за час існування рубрики «КаБаРе» відвідала не одне місце громадського харчування, меню «Ізюму» складено грамотно. Тобто, усе поділено на окремі тематичні рубрики. До речі, в «Ізюмі» окремою графою зазначені сніданки, наприклад, вівсянка з вершковим маслом за 4,80 гривні чи омлет з 10 перепелиних яєць за 12,50 гривні. А також є фреші та ціла сторінка окремих соусів до страв. Та, найголовніше, що усі страви, які ми з моїми супутниками, як то кажуть, називали «методом наукового тику», у меню були. Навіть, якийсь екзотичний салат з авокадо та морепродуктами і той був…  Хоча, ми обрали смажену телячу печінку з яблуками (29,60 за 250 грамів), шматок форелі на пару з овочами (300 грамів за 37 гривень), два салати «Морський коктейль» (32 гривні за 200 грамів) та  «Цезар» (34 гривні за 200 грамів). Усі страви були смачними та, що приємно, дуже апетитно оформлені.


«Ложка  дьогтю»
Ну, скажімо так, її завжди можна відшукати у будь-якому найфешене­бельнішому ресторані. У кафе «Ізюм» ця «ложечка» також є. Проте, зовсім не у кухні та обслуговуванні. У «Ізюмі» не вистачає індивідуального дизайну. Хоча, поправку можна зробити на те, що це місце громадського харчування відкрилося зовсім нещодавно. А тому, має усі шанси виправити недоліки. Та й це, як кажуть, справа смаку кожного.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую