ye-logo.v1.2

Хмельницький кухар покинув шоу «Мастер-шеф. Професіонали»

Суспільство 1373
Леонід Малюга покинув проєкт
Леонід Малюга покинув проєкт. Фото: masterchefstb

Леонід Малюга програв у «битві чорних фартухів».

Шеф-кухар одного із ресторанів міста Хмельницького, який брав участь у телешоу «Мастер-шеф. Професіонали», у черговому випуску покинув проєкт. Леонід Малюга заробив чорний фартух вже у першому конкурсі й, на жаль, у «битві чорних» отримав найгіршу оцінку від суддів. Як так сталося, що кухар, якого учасники вважали одним із найсильніших на проєкті, залишив шоу, розповімо детальніше.

Перший конкурс чергового випуску був індивідуальний. Судді хотіли випробувати кожного з учасників на наявність художнього смаку. Кухарі мали приготувати не лише смачну страву, а й візуально її оформити так, щоб вона була привабливою для користувачів соціальних мереж. Світлини судді мали переглядати на великому екрані. Ті, що не викликатимуть апетит, куштувати не будуть, а їхні автори відразу одягнуть чорні фартухи.

«Я люблю квіти й овочі за їх красу. Це такі речі, які мене надихають, тому візуалізація у мене буде у вигляді квітки. Я замаринував сибас і зроблю з нього щось схоже на паштет чи мус, поріжу овочі, пограю з кольорами й смаками», - розповів про свою ідею страви Леонід Малюга.

Коли ж судді побачили фото страви хмельничанина, то зробили йому зауваження за те, що під громіздким декором не видно основної страви – риби. Попри це, страву його таки скуштували. І тут Леоніду не пощастило ще більше,  оскільки, за словами суддів, смак риби повністю перекрили інші інгредієнти. Власне через це Леонід Малюга одягнув чорний  фартух.

У другому конкурсі учасники поділились на три команди, Леонід приєднався до «жовтих фартухів». За умовами змагання, кулінарам потрібно приготувати страву із кількох льодяних компонентів і подати її у тарілці із льоду. Для цього організатори попередньо підготували великі брили льоду, які мали оформити кухарі. Команда «жовтих» підготувала сорбет за типом гаспачо, тартар та граніту. Комбінація страви й майстерно виготовлена тарілка вразила суддів і роботу кухарів визнали кращою у цьому конкурсі.

Страва у льодовій тарілці

Вирішальним для Леоніда Малюги став третій конкурс – «битва чорних фартухів», де учасники змагаються за можливість продовжити участь у шоу. Крім хмельницького кухаря потрапили у битву ще четверо шефів. Тема змагання – екзотика. Кулінари мали приготувати екзотичну страву - поєднання ямсу, риби групер та куркуми, але з доступних українцям продуктів, і відтворити не лише вигляд,  а й смак.

«Щоб відтворити рибу, я взяв карася, філірував його, максимально витягнув кістки. Пюре зробив з декількох овочів. Мене бентежило, що я в колір не попадав. Думав, тут мав би спрацювати смак», - прокоментував своє кулінарне рішення Леонід Малюга.

Сумніви хмельничанина не були марними. Судді знайшли чимало кісток у рибі, і соус теж їм не прийшовся їм до смаку та був далеким від оригіналу.

«Я не знаю що сталося - не вдале пюре, необачна презентація, занадто багато кісток у рибі. Я хочу, щоб ви не поверталися до таких з помилок ніколи, бо ви вміли дивувати нас гарними та якісними стравами. Ви крутий професіонал і маєте продовжуватися кулінарією», - резюмував результат хмельничанина Ектор Хіменес-Браво.

На жаль, страва Леоніда була гіршою за інші, власне через це він і покинув шоу.

Читайте також:  У Хмельницькому з’явився новий мурал

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення

Гаражі: продаж/оренда

  Так  Ні, дякую