ye-logo.v1.2

З шиком, блиском та яблучним пирогом

Суспільство 9147
Фото: Хмельницький міський відділ ДРАЦС

Офіційне відкриття ресторану «Моцарт», що на Старокостянтинівському шосе, вже відбулося. Але кореспонденти «Хмельницької народної газети «Є» влаштували трапезу стінах закладу незадовго до цього.

Бо як можна відмовитися від пропозиції, коли вас щиро і голосно запрошують ще за десяток кроків від входу?!
Інтер’єр
Переступаючи поріг «Моцарта», рекомендуємо забути про усі заклади громадського харчування, нашвидкуруч обставлені дешевими меблями, з невибагливим інтер’єром, двома-трьома універсальними картинами та темними скатертинами, на котрих нібито не помітно масні плями. «Моцарт» повністю відповідає тим асоціаціям, які виникають у наших головах після почутої назви. Інтер’єр ресторану витриманий у білому, кремовому та кольорі слонової кості, з вишуканою позолотою та всюдисущим блиском. Двоярусна зала зі столиками різної форми та розміру, золотавими шкіряними диванами, майже прозорою мармуровою підлогою, золотаво-білими м’якими стільцями, каміном, пуфиком, важкими скатертинами й портьєрами на вікнах – усе в найкращих традиціях епохи музиканта-віртуоза. Не вистачає лише самого Вольфганга Амадея.
Обслуговування
Дівчина-офіціантка, котра зустріла нас так, ніби ми щодня вечеряємо у їхньому закладі впродовж останнього місяця, посміхалася і пурхала над нашим єдиним зайнятим столиком, мов метелик. Незручно вийшло хіба що з меню, точніше – з його відсутністю. Нам так і не вдалося погортати кольорові ілюстрації з прейскурантом – меню у планах. Тому офіціантка усно повідала про страви, які готовий створити для нас шеф-повар, напої та ціни на них. А ось, щодо рахунку, то його після трапези подали як сюрприз – в подарунковій коробочці з бантиком.
Кухня
Коронний салат закладу – «Відень» – з лососем (38 гривень) та «Цезар» (35 гривень) вразили нас не лише пристойними порціями, але й натуральністю інгредієнтів. Йдучи у «Моцарт», забудьте про магазинний майонез та сухарики з пакетиків. Свіженькі помідори та листя салату, пармезан, хрусткі і водночас повітряні сухарики зі спеціального сорту хліба, куряче філе, засмажене у формі п’ятірні, ароматний соус з часничком…
Яблучний пиріг з морозивом та м’ятою (25 гривень) перевершив не лише усі запевнення офіціантки в ексклюзивності його витонченого смаку, але й наші власні сподівання. Він танув у роті, особливо, з викладеним зверху шаром морозива, і просився туди знову.
Загалом наш полуденок (з капучіно та молочним коктейлем на додачу) обійшовся у 128 гривень. І якщо прискіплюватися, то хіба що звичайна дешева трубочка, яка стирчала зі склянки – не вписувалась у королівську атмосферу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую