ye-logo.v1.2

В парку імені Чекмана оселилися живі талісмани “Євро-2012”

Суспільство 3884
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Хмельничанам нарешті показали нових мешканців зоокуточка - ведмежаток Славка і Славека.

Ця парочка народилася ще на Новий рік, але поки не розпогодилося малюки були на карантині. З нагоди першого виходу в світ ведмежат комунальне підприємство “ЗеленБуд” влаштувало справжнє “ведмеже” свято у вигляді символічної презентації та інтелектуальної вікторини для дітей. Передбачалося, що Славко та Славек під час свого “бенефісу” з’являться на публіці у футбольних футболках, але малі вередуни навідріз відмовилися їх одягати. Також вони не захотіли показати, як уміють вправлятися з м'ячем, хоча працівники парку запевнили нас, що вони полюбляють грати у футбол.
“Ідея назвати ведмежат на честь талісманів “Євро-2012” з'явилася у нас одразу ж, як ми взнали стать малюків, - каже директор комунального підприємства “ЗеленБуд” Ігор Ялоха. - Таким чином Хмельницький зможе виявити своє ставлення до цієї події. Планується, що Славко та Славек стануть новою окрасою зоокуточку й будуть радувати відвідувачів своєю природністю та унікальністю. Минулого року ми продали Потапа та Настю за 10 тисяч доларів, а цьогоріч завдяки наближеності до футбольного чемпіонату сподіваємося виручити за ведмежат вдвічі більше. Ці кошти підуть на благоустрій парку імені Чекмана”. До речі, ведмежата не єдині новонароджені місцевого зоокуточка. Нещодавно собака Герда привела четверо цуценят. Відбулося поповнення також і в родині нутрій.
Нагадаємо, хмельницька ведмежа епопея розпочалася понад десять років тому, коли ведмедицю у нашому місті покинув мандрівний звіринець. Аліса декілька тижнів голодувала й майже втратила зір. Новий прихисток ведмедиця отримала у парку. Відтоді ведмежа мати-героїня щорічно народжує по двоє-троє ведмежат. У неї та її коханого Тимофія це вже десяте поповнення в родині: шістнадцятеро старших братиків і сестричок розважають публіку у різних куточках України і світу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую