ye-logo.v1.2

Український борщ знищить депресію

Здоров'я 11526
Фото: www.foodclub.ru

Якщо у вас починає стукати в голові, за вухом, підвищується тиск, одразу ж починайте готувати український борщ з квашеним буряком.

 Я підкреслюю – буряк квашений. Відомо, що ще волхви лікували хворих квасами і широко використовували квашення. Від них і пішли перші страви, виготовлені з квашених овочів, які мали не тільки відмінні поживні якості, але і яскраву лікувальну дію.
У нас в Україні буряк здавна квасили з осені в діжках і її вистачало до наступного врожаю. Як я квашу буряк? На 3-літрову банку солі потрібно 1 ст. л., цукру – 2 ст. л., води – 1,5 л. Буряк нарізаю на 4-5 частин і складаю в банку. Через 7-10 днів буряк готовий.
Тепер переходимо до борщу. Оскільки м’ясо та картопля у кислому середовищі варяться погано, потрібно їх спочатку зварити окремо. Потім частину бульйону відлити у окрему каструлю, де потрібно потушити квашений буряк і кислу капусту (30-40 хв.). Потім додати попередньо зварену квасолю. Після цього з’єднуємо вміст обох каструль і додаємо 3-4 квашені помідори. Томатна паста не потрібна. Їсти борщ потрібно гарячим із сметаною і часником.
Але тут у мене, знову ж таки, є свої тонкощі. Нарізану ріпчасту цибулю, политу яблучним або виноградним оцтом (сіллю не посипати!)їсти потрібно вприкуску з борщем. Така страва може замінити повноцінний обід. З’ївши такого борщу, знижується тиск, зменшується пульс, легше стає ногам. Взагалі, літаєш, як ангел! Таку ж дію має аналог українського борщу, знаменитий український капусняк, який готують майже у кожній родині. І ще, я згадала, що мій дідусь їв капусняк із порізаною цибулею, посипаною сіллю. Але їв він її не одразу, а через декілька годин, поки цибуля не стане солодкою. Прожив він довго – 110 років.
Спробуйте!


Лідія КРИСАНЬ, м. Черкаси.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую