ye-logo.v1.2

Ранні овочі: чого більше - користі чи шкоди?

Здоров'я 4103
Ціни на ранні овочі м
Ціни на ранні овочі м'яко кажучи вражають. Фото: автора

З приходом весни починається справжній бум на свіжі овочі.

Нещодавно на прилавках магазинів почали з'являтися перші ранні овочі. Червонобокі помідори та зелені огірки приваблюють своїх виглядом багатьох покупців. І так важко встояти перед спокусою їх купити. Проте чи варто це робити, розповіла лікар з гігієни харчування Хмельницького міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Валентина Щавінська:

«Овочі, які вирощені в теплицях, мають досить високий вміст нітратів. Їм штучно замінювали сонце, їх поливали міндобривами, які призначені для швидкого росту та привабливого вигляду. Саме через це, я не раджу захоплюватися споживанням ранніх овочів, адже окрім користі, вони можуть не аби як нашкодити нашому здоров’ю».

Якщо ж чекати городніх огірків, помідор та капусти вже нетерпець, лікар радить усі куплені ранні овочі замочувати у воді.
«Капусту варто замочувати мінімум на 2-3 години попередньо розрізавши її навпіл. Редиску, огірки та помідори потрібно тримати у воді не менш як годину. Також раджу знімати з капусти верхні листки та викидати їх. Огірки теж варто обчищати від верхньої шкірки. Щодня їсти ранні овочі не раджу, лише один раз в тиждень», - каже Валентина Валеріївна.

Лікар категорично не радить їсти такі «вітаміни» дітям та людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую