clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail

Масове отруєння на Хмельниччині: медики назвали попередню причину спалаху кишкової інфекції

Медики припускають, що причиною отруєння великої кількості людей стала паличка сальмонели

Медики припускають, що причиною отруєння великої кількості людей стала паличка сальмонели. Фото: gx.net.ua

Кількість хворих зросла до 39 осіб.

Станом на 22 червня 16:00 кількість госпіталізованих осіб, які побували на поминальних обідах в Ярмолинецькому районі, зросла. Стало відомо, що серед хворих - трирічна дитина.

«Вже зареєстровано 39 хворих (38 дорослих, 1 дитина). Двоє осіб втратили свідомість та були госпіталізовані до реанімаційного відділення Ярмолинецької районної лікарні. У більшості пацієнтів перебіг хвороби має середню важкість. Двоє лікуються амбулаторно», - розповіла лікар-епідеміолог Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Лариса Венгер.

Медик додає, що хворі проживають в Хмельницькому Ярмолинецькому районі (с. Нове Село, с. Томашівка, ст. Ярмолинці, смт. Ярмолинці, с. Скаржинці, с. Перегінка, с. Жилинці) та Чемеровецькому районі.

«Попередня причина спалаху – паличка сальмонели. Про остаточні результати можна буде знати лише через п’ять днів від перших посівів, які були зроблені 19 червня», - каже заступник директора ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Ярослав Главацький.

Розслідування триває. Про результати лабораторних досліджень буде повідомлено додатково.

Довідка:
Сальмонельоз — це гостре інфекційне захворювання, що уражує шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Першоджерелом інфекції вважаються сільськогосподарські тварини – крупно рогата худоба, свині, коні, вівці, а також дикі водоплавні птахи, у яких сальмонельоз протікає безсимптомно. Великий відсоток випадків зараження людиною відбувається через продукти харчування – м’ясо птахів, тварин, риби, готові термічно необроблювані продукти – салати, фрукти, кондитерська продукція, пиво.

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Листопад 2018>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30