ye-logo.v1.2
22 Серпня, 2019

Зміцнюємо зуби й кістки горіхами, виводимо шлаки грушами

Світлана ЯСЬКОВА Здоров'я 2252

Вересень - це не лише перший місяць осені, але й сезон багатьох смаколиків, корисностей та приємностей.

ГРУШІ. Ці плоди ефективно збивають температуру, оскільки в них є саліцилова кислота, яка має жарознижувальний ефект. Груші також непогана профілактика недокрів'я через те, що в них багато фолієвої кислоти. Тому варто їсти їх вагітним і літнім людям. Частіше тіште себе зрілими плодами. Якщо груша буквально тане в роті й розтікається в долоні, то вона сприятиме виведенню шлаків. Але не варто їсти стиглі груші при підвищеній функції щитовидної залози. Вони лише посилять проблему, оскільки містять багато йоду і можуть викликати йодне отруєння. Також не бажано споживати їх до або після поглинання м'ясних страв. Поєднання м'яса та груш викликає застій у верхніх відділах кишківника й призводить до небажаного бродіння. З цієї ж причини не варто змішувати груші з яйцями. А ось недозрілі, кислуваті плоди можуть викликати закреп.
ВИНОГРАД. Купуйте бордові ягоди - в них набагато більше антиоксидантів, які  допомагають боротися з раком, ніж у білих або зелених. Але коли ви їсте виноград, не ковтайте кісточки цілими, інакше саме їх потім можна знайти в відрізаному апендиксі.
ГОРІХИ. Жінкам слід частіше тішити себе горішками, адже в них багато вітаміну Е, необхідного для стабільної роботи яєчників. А ще в них вдосталь фолієвої кислоти. Горіхи корисні й тим, у кого заслабкі кістки й зуби, адже вони джерело кальцію. Жінки, які приймають гормональні протизаплідні пігулки, зазвичай, страждають від дефіциту магнію, потрібного для міцних нервової і серцево-судинної систем. Горіхи ж цей дефіцит заповнюють. Але не варто їсти більше 5 горішків на день, адже вони калорійні й важко перетравлюються. Все це може призвести до ожиріння й алергії. Будьте уважними до смаку горіхів. Якщо вони гірчать чи кислуваті, неприємно пахнуть, то це свідчить про те, що вони вражені пліснявою, що може викликати важкі отруєння. 
ЯБЛУКА. Ці плоди помічні при алергії. Пектини в яблуках знижують сприйнятливість організму до алергенів. Для зовнішнього лікування екземи та псоріазу роблять коктейль із тертої м'якоті яблука, збитої із білком курячого яйця. Він прискорює процес оновлення клітин шкіри. Ці соковиті плоди допомагають кращому засвоєнню залізовмісних препаратів, а сушені яблука містять калій, який незамінний для сердечників. Але слід пам'ятати, що пектини  й клітковина стимулюють викид шлункового й кишкового соку, що призводить до сильного подразнення слизової оболонки шлунково-кишківникового тракту. Ось чому яблука треба виключати при загостренні виразок, гастритів, колітів. Також не надто захоплюйтеся запеченою птицею з яблуками. Ця страва може посилювати бродильні  процеси в кишківнику. До того ж яблучний сік може посилити карієс. Намагайтеся їсти ці плоди зі шкіркою. В ній є пектини, які виводять холестерин.
МЕД. Цей цілющий продукт краще їсти протягом 6-12 місяців після збору. Саме в цей період у меді зберігається максимум ферментів, вітамінів і мікроелементів. Якщо давати його разом із сиром дитині старше 5 років (за відсутності алергії на продукти бджільництва), то ця суміш зміцнить її кісткову систему. А тим, хто хоче омолодитися, слід пошукати липовий мед. Він містить біофлавоноїди і фітогормони, яких багато саме в цьому меді. З ним добре робити косметичні маски й аплікації для обличчя. Тим, хто хоче схуднути, варто з'їдати трохи меду до їжі. Це дасть відчуття насичення і не дозволить переїсти потім. Ніколи не розбавляйте мед теплою водою, не кажучи вже про чай або окріп. Такий продукт втрачає цілющі якості, перетворюючись просто в солодку водичку. Мед краще їсти окремо, і якщо вже й запивати, то лише водою кімнатної температури. І робити це за годину до або після прийому їжі. Але не варто їсти більше 1-2 ч. л. меду на день. По-перше, він підвищує рівень цукру, що впливає на підшлункову залозу, а по-друге, мед дуже калорійний. 
ПЕРСИКИ. Варто пам'ятати, що перед споживанням персиків з них потрібно зняти шкірку або хоча б обдати її окропом. Адже вона накопичує в собі антибіотики, якими ці сонячні плоди можуть бути оброблені. До того ж  шкірку «люблять» яйця глистів. Налягти на персики потрібно тим, у кого є пісок у нирках. Вони допоможуть вивести його завдяки сечогінній дії. Тільки для цього їх треба їсти натщесерце або через декілька годин після їжі. Якщо ж ви маєте схильність до діареї, споживайте персики помірно. Клітковина в них може її підсилити.

 

Читайте новини на нашому Телеграмі

Коментарі:

До теми

Популярні новини

Останні оголошення

  Так  Ні, дякую