ye-logo.v1.2

«Хлібний магнат» Стадник поїхав, а проблеми залишилися

Суспільство 9108
Михайло Стадник
Михайло Стадник. Фото: з архіву редакції

Михайло Стадник після продажу «Стіомі-Холдингу» переїхав до Швейцарії. Про це повідомляє сайт видання «Forbes».

 Стадник продав основну частину свого бізнесу, а те, що не продано, перебуває у неробочому стані, повідомляє видання. За словами екс-помічника гендиректора «Стіомі» Олександра Ловчікова, пан Стадник із сім’єю уже майже рік як не живе в Україні та й бізнесу в нього тут більше немає.
Нагадаємо: минулого року компанію «Стіомі-Холдинг» придбав «Кернел» – найбільша українська агропромислова компанія. Та, схоже, з українських активів бізнесмен вийшов не зовсім бездоганно. Агрохолдинг «Кернел» мільярдера Андрія Веревського домовився про ціну за «Стіомі-Холдинг» у 32 мільйони доларів, які до кінця минулого року мав сплатити. Однак компанія Веревського повідомила, що продавець не виконав своїх зобов'язань, у зв'язку з чим «Кернел» вимагає зниження суми остаточного платежу. За словами губернатора Василя Ядухи, «Стіомі-Холдинг» – банкрут, до того ж покупець виявив додаткові борги компанії на 500 млн гривень, які були приховані при укладанні угоди. «Саме у зв'язку з виникненням нової заборгованості агрохолдинг Веревского відмовляється від «Стіомі», – зазначив губернатор.
Невирішеним також залишається питання про депутатство Михайла Стадніка у Хмельницькій обласній раді. Чи ставитиме голова облради питання про припинення депутатських повноважень, у зв’язку зі зміною місця проживання пана Стадника та його неявки на сесії, наразі невідомо.
А ви знали? «Стіомі-Холдинг» був організований у результаті злиття шести аграрних підприємств, які контролював Михайло Стадник. Назва підприємства утворена з початкових літер прізвища та імен усіх членів сім'ї Стадника: матері, дітей і дружини.

Довідка «Forbes»: Агрохолдинг «Стіомі-Холдинг» входив до топ-20 агрокомпаній за величиною земельного банку (94 000 га). Основні напрямки бізнесу – вирощування сільгоспкультур та виробництво хліба. Чистий дохід «Стіомі-Холдинг» у 2011 році – 337 мільйонів гривень, чистий прибуток – 44 мільйони гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую