ye-logo.v1.2

«Останній дзвоник» пролунав для шести директорів шкіл

Суспільство 9807
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Хмельницька влада провела «чистку» у лавах очільників загальноосвітніх навчальних закладів.

Одразу у семи школах Хмельницького змінилося керівництво: шістьох керманичів звільнили, ще одного перевели на нове місце роботи. На захист своїх директорів встали не лише педагоги, але й батьки. У вівторок з самого ранку на штурм Хмельницької міської ради пішли представники навчально-виховного комплексу №10. Прояснити ситуацію спробував міський голова Сергій Мельник, який спочатку за закритими дверима переговорив з уже колишнім директором НВК №10 Святославом Ратушняком. Але результат діалогу був не дуже конструктивним. Основною причиною непродовження контракту із директором НВК №10 називають премію у 16 тисяч гривень, яку він призначив сам собі. Також фінансове управління знайшло порушення в утриманні басейну.
Проте ще існує ймовірність, що Святослав Ратушняк залишиться керувати НВК №10. Для перевірки його роботи буде створена комісія із представників міської та обласної влади, а також працівників закладу і батьків. Міський голова запевнив, якщо вони дадуть «зелене» світло Святославу Петровичу, то договір з директором пролонгують, а поки він залишається безробітнім.
Складніша ситуація у гімназії №2, де з Надією Орловською просто розірвали контракт. Причина — пенсійний вік. Більше того, колективу уже був представлений новий директор Віктор Байдич, який до цього керував школою №24.
«На останньому дзвонику Сергій Мельник запевнив мене, що я працюватиму і надалі. Але бачите, що вийшло... Нині з директорами укладають контракт на один рік. Скажіть, будь ласка, чи може людина нормально працювати, якщо над нею висить «дамоклів меч»?», - обурюється Надія Орловська. Зате як розповів нововспечений директор Гімназії №2 Віктор Байдич, з ним переукладений контракт, який діятиме протягом п'яти років.
Своє місце роботи також втратили директори Світлана Мельник (ЗОШ №6), Наталія Гринишин (НВО №1), Галина Земляк (ЗОШ №22) та Любов Вістовська (ЗОШ №30).
Як стало відомо, у четвер, 18 липня, педагоги та батьки ЗОШ №6, НВК №10, НВО №1 і гімназії №2 проведуть мітинг протесту на майдані Незалежності.

Коментарі:

Світлана Петрівна- Педагог 27.07.2013 16:27

          В м. Хмельницькому всі знають, що в НВО№1 "Школа-дитячий садок" директор Гринишин Наталя Володимирівна відома своєю неадекватною поведінкою - постійні крики, воплі, приниження працівників, батьків, дітей та учнів.             Вона постійно погрожувала всім звільненням з роботи. Вона говорить, що нікого не боїться тому що її чоловік Гринчишин Андрій працює в обл. Прокуратурі, та вона змушує його використовувати своє службове становище по її вказівкам.             На протязі останніх років від працівників та батьків неодноразово поступало багато скарг в міське управління освіти,  до міського голови, в обл. Прокуратуру.             З батьків збирали по 1000 грн. на ремонт даху, групи та класів. Всього в закладі 550 дітей, порахуйте !             На ремонт даху 150 тис грн. видав міський голова Мельник С.І.. 

А де батьківські гроші ?             Комісія перевірила скарги, всі факти підтвердились, матеріали передані в ограни, а Гринчишин Н.В. звільнено з посади  !  Вона вже НІКОЛИ не повернеться в НВО №1.

Олексій Гімін 25.07.2013 15:19

Він хоче стати секретарем міської ради.

Cаша Манчук 24.07.2013 12:56

Розумію схвильованість батьків та вчителів щодо цих скорочень. Одні за випускні дипломи, інші за посади та відносини.  Не можу зрозуміти одне, чого коли мова зайшла за пана Ратушняка одразу на арені зявився наш місцевий Супер - Герой - Олександр Симчишин??? Чому саме доля пана Ратушняка так стурбувала молодого політика??? Так, звичайно, требе допомогати "братам" своїм, навіть якщо вони ХАБАРНИКИ та зловживають владою  (премія 16 000 гривень).    Звичайно, владу - геть, всіх геть - Симчишин з "братами" все "порішає", знову як завжди збере купку галасливих  студентів та почнуть "співати" на площі або де небудь, я більш ніж впевнений, що їм байдуже, де виступати і перед ким. Питав свого знайомого, який приймав участь у цьому "Естрадно - цирковому" заході, то він навіть не зміг відповісти якого "Х......" вони збиралися і що вимагали........... Саша Симчишин - це маріонетка, яка виконує вказівки свого керівництва і не більше. Він скотився до такого рівня, що вже живе на певних інстинктах (хто з ними - брати, ні, тоді вибачте - ви вороги). Треба хоч іноді своєю головою думати, а не тупо виконувати вказівки "старших побратимів". Директорів шкіл звільнили не тому, що комусь так захотілося, а з конкретних причин, які не можуть бути сумісними з їх професійною діяльністю. А щодо таких "піарщиків", як Симчишин скажу одне, що треба свою роботу як слід робити , а не бігати і шукати де можна себе "засвітити" . P.S. "Симчишин та його команда" - знімайте прапори з вудочок і їдьте на рибалку, тільки не галасуйте, бо рибу злякаєте.    

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую