ye-logo.v1.2

«Динамо» уже не аутсайдер

Спорт 2249
Фото: svoberostendorf.de

Хмельничани продовжують набирати очки та підніматися з дна турнірної таблиці.

Перед матчем із київським «Оболонь-Броварем» склад хмельничан знову зазнав кадрових змін – з команди через порушення дисципліни відрахували Тараса Стретовича та Максима Адаменко. Але, як кажуть, святе місце пусте не буває і на їхнє місце прийшли аж четверо – Андрій Сагайдак (вихованець львівських «Карпат»), Редван Османов («Кримтеплиця» з Молодіжного), Пилип Попов (одеський «СКА») та Костянтин Чистілін (дніпропетровський «Дніпро»).
Тренерський штаб «Динамо» місце у старті одразу довірив Сагайдаку та Османову і не прогадав. Андрій у центрі поля був одним із найактивніших. Не гірше виглядав і Редван на правому фланзі півзахисту, його гру після матчу президент киян Олександр Слободян прокоментував так: «Ваш одинадцятий номер затерзав нашу оборону».
Розпочали матч хмельничани досить впевнено. Стартовий пресинг одразу дав свій результат. Уже на першій хвилині гості заробили кутовий, от тільки розіграли його невдало – м’яч від свого вийшов за лицеву. Згодом Максим Мельник мало не вивів Лакусту на побачення із голкіпером, але Олександр вирішив пропустити собі на хід м’яча, а догнати його не зумів.
Киянам залишалося грати лише на контратаках. Хоча перший небезпечний момент біля воріт «Динамо» створили самі хмельничани. На сьомій хвилині Володимир Плішка головою скинув «смугастого» голкіперу, але зробив це несильно, чим мало не скористався нападник «пивоварів» Артем Корольчук. Наш воротар першим встиг до м’яча, за що отримав удар ногою по гомілці. Опісля Дмитро Іванов провів на полі ще 14 хвилин та попросив заміну.
Але перед цим «Динамо» пропустило. На 17-ій хвилині Олексій Майданевич подав з лівого флангу, кіпер пішов на перехоплення, от тільки дотягнутися до м’яча не зумів, і Артем Корольчук ударом головою «розмочив» рахунок. Варто відзначити, що нашим футболістам частенько діставалося від кремезного двометрового Корольчука, особливо важко з ним було боротися нашим центральним захисникам, які на голову нижчі за Артема.
Гол столичної команди не знітив хмельничан і майже одразу вони мали нагоду зрівняти рахунок. Перспективну атаку «запоров» Максим Мельник. Після виходу три в три він вдарив з-за меж штрафного майданчику. Хоча можна було використати те, що захисники «п’ятилися» у карну зону, і вивести Олександра Лакусту чи Івана Сомова на побачення із голкіпером – були вільні зони.
Втратили ми момент і на 20-ій хвилині. Ярослава Солонинка збили поблизу кута штрафного. Подачу Олександра Антонова захисники винесли, але Євген Місюра головою закинув м’яча назад, Сомов прийняв на груди та пробив з розвороту. Ефектний момент, але постріл Івана був невлучним.
 А на 22-ій хвилині суддя матчу призначив пенальті. Загалом здавалося, що рефері більше симпатизував господарям. Спрогнозувати його дії було неважко, головне, щоб поблизу м’яча опинився гравець киян. От і у цьому моменті схожа ситуація, хоча спершу «динамівці» таки порушили правила, проте за 40-метрів до воріт – збили Олександра Іващенка. «Смугастого» підхопив Артур Купрій, пройшов лівим флангом та прострілив впоперек карного майданчика, де захисники «Динамо» вступили у боротьбу за «кулю». Крик та падіння гравця «Оболонь-Бровара» Павла Гордійчука на стільки вразили суддю, що той одразу призначив пенальті.
Настрій місцевій публіці зіпсував Ігор Левченко, який лише дві хвилини тому замінив травмованого Дмитра Іванова. Досвідчений Андрій Корнєв пробив у лівий кут, туди ж стрибнув і наш воротар та перевів удар на кутовий.
Нереалізований господарями поля «одинадцятиметровий» позитивно позначився на «динамівцях», які «понеслися» вперед. Спочатку Османов увірвався по правому фланзі у карний майданчик і сильно пробив у ближню «дев’ятку» - воротар врятував киян. Згодом це саме зробив Ярослав Солонинко по лівій бровці, але, на жаль, прострілив у спину Олександру Лакусті. «Динамо» просто затиснуло «оболонівців» на їхній половині поля. Столична команда відбивалася як могла, але м’яч щоразу повертався у район їхнього карного майданчику. Ось тільки реалізувати свою перевагу подоляни не змогли.
Після перепочинку малюнок гри кардинально змінився. Темп впав, «динамівці» віддали ініціативу господарям, а самі почали терпляче очікувати на свій момент. Така тактика не один раз могла закінчитися голом, але у наші ворота. Двічі Іващенко пробивав здалеку, Корнєв небезпечно цілив з-меж карного. Добре, що в «оболонівців» з прицілом було не все гаразд. Сантиметрів не вистачило Микиті Вовченко, м’яч після його удару головою «облизнув» стійку. Мав свій момент і Олег Слободян, але простріл замкнув вище воріт.
 Хмельничани непогано контратакували і майже кожного разу через Редвана Османова. При більш вдалому розпорядженні м’ячем, відновити паритет могли і Лакуста, і Сомов. Коли ж місцева «торсида» почала залишати стадіон із впевненістю, що їхні улюбленці святкуватимуть перемогу, відзначився Іван Сомов. Навіс з флангу, наш нападник вистрибує вище за всіх і ударом головою приносить «динамівцям» нічию.
У третьому матчі поспіль «Динамо» взяло очки і піднялося на 15-у сходинку у турнірній таблиці. Проте найбільше тішить гра хмельничан, які уже не є «хлопчиками для биття», а можуть вдало грати як «перший номером», так і на контратаках. Наступним суперником наших футболістів буде ФК «Тернопіль», якого прийматимемо 6 вересня вдома. Початок о 17:00.

«Оболонь-Бровар» - «Динамо» 1:1 (1:0)
Голи: Корольчук 17 – Сомов 90+3.
«Оболонь-Бровар»: Онопко, Березанський, Гордійчук (Фаворов 56), Корнєв, Іващенко (Заваров 90+2), Купрій (Вовченко 59), Лещенко, Майданевич (Іашвілі 82), Проневич (Слободян 72), Черемісін, Корольчук.
«Динамо»: Іванов (Левченко 21), Ширай, Плішка, Місюра, Антонов, Османов (Хомин 90), Сагайдак, Мельник, Солонинко, Сомов, Лакуста.
Попередження: Корольчук 26, Корнєв 68, Фаворов 69 - Сагайдак 37, Мельник 53.
Пенальті не реалізував: Корнєв 23.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую