ye-logo.v1.2

На головну площу Хмельниччини виїхали «ГАЗи», «УАЗ» та... «Запорожець» (ВІДЕО)

Суспільство 5890

У Хмельницькому пройшла виставка ретро-автомобілів.

 Захід зібрав чимало автівок, проте під категорію «ретро» підпали лише чотири: два «ГАЗи-69», «ЗАЗ-965» та «Волга» ГАЗ-21». Також були представлені сучасні автомобілі, «спорткари» та велосипеди.
Проте «цвяхом програми» став перший у світі гусеничний одноколійний повнопривідний мотоцикл «CIVAR» - витвір майстрів із Городка. Цей «залізний кінь» економічно вигідний, адже вживає до чотирьох літрів на сто кілометрів. До того ж йому не страшні ані сніг, ані багно.
«Це повністю ручна робота, за виключенням мотора та колес. Мотоцикл є снігоходом, у нього чудова проходимість. Розвиває швидкість до 60 кілометрів на годину. Також можна зняти «гусениці» і він стане шосейним», - розповідає один із співавторів мотоцикла Андрій Тернавський.
«CIVAR» - багатофункціональний мотоцикл. Він може працювати як на благо сільського господарства, так і, до прикладу, полегшити рятувальникам роботу.
«Тут є вал відбору потужностей і сюди можна під'єднувати пожежну помпу та, під'їхавши до якоїсь калюжі, гасити полум'я у лісі. Також можна під'єднувати фреза та обробляти город або підключати станок з циркулярною пилкою», - додає інший співавтор творіння Борис Івасюк.
Обійшлося таке чудо-техніки у вісім тисяч гривень і є чудовою альтернативою іноземним дороговартісним всюдиходам.
Маленькій же аудиторії відвідувачів приглянувся компактний «Запорожець» - «ЗАЗ-965». Дітвора радо фотографувалася як у ньому, так і поряд, а дехто жартівливо назвав «горбатого» «чебурашкою».
«Хоч він і маленький, але до нього також потрібен підхід. Це не той автомобіль, за який можна сідати бездумно. Потрібно також дивитися як він поводить себе на дорозі. Хороший тим, що невеликий і може протиснутися туди, куди великим зась», - каже водій «Запорожця».
Хмельничани змогли не лише оцінити зовнішній вигляд автомобілів та їх внутрішнє оздоблення, але й заглянути під капот. Комусь пощастило проїхатися, а комусь покрутити педалі. Шкода лише, що для справжньої виставки ретро-автомобілей забракло самих експонатів.

 

Відео ХОДТРК "Поділля-центр"

 

 

 

Коментарі:

Старпом Василь 26.10.2013 12:09

Виставка слабенька, видно що "риги" організовували, ще й прапори понавішували... Чотири ретро-машини, а решта велосипеди і хьюндаї. Виставку організувати не можуть, а керують країною.  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую