ye-logo.v1.2

Художник на Майдані: «З нами Бог! З нами Україна!» (ВІДЕО)

Євромайдан 3292

Сьогодні у Хмельницькому майже тисяча мітингувальників в обідню пору вийшли на Майдан.

З 13.00 до 14.00 на Майдані знову людно. З гучномовця лунають промови, враження очевидців від столичних майданів і…Молитва.
Сивочолий чоловік вже не вперше на Хмельницькому Майдані, разом з усіма він присутніми, проголошує молитву «Отче наш!». Це 65-річний Микола Мельничук, член Національної спілки художників України, народний майстер декоративно-прикладного мистецтва України.
«Добрі справи починаються завжди з Майдану, – промовив Микола Леонтійович. – Сьогодні я хотів би, щоб усі ми разом помолилися за наших діточок, як там, так і тут…». Голос чоловіка зірвався від сліз, що нахлинули… і за мить він продовжив:
«В ім’я Отця, і Сина, і Святого духа. Амінь… Отче наш! Що живеш на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі….»
З кожним словом молитву підхоплювало все більше і більше людей …
Закінчивши «Отче наш!», чоловік починає співати пісню «Ісусе, Ісусе, Сину Божий! Помилуй, помилуй нас!» і вже після третього рефрену йому починає підспівувати Майдан. Над головною площею розносяться слова пісні, а згодом «З нами Бог! З нами Україна!»
«Я просто хмельничанин, художник, – вже за імпровізованою сценою зізнається чоловік. – Я тут не вперше і не востаннє, і буду виходити до тих пір, поки справедливість не буде торжествувати на нашій Україні».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую