ye-logo.v1.2

"Битву поетів" виграла поетеса з Волочиського району

Культура 4775

У Хмельницькому пройшов вечір поезії та музики.

Майданчиком для двобоїв організатори “Битви поетів” обрали фізкультурно-оздоровчий комплекс “СВ”. Саме тут молоді та досвідчені автори віршів вправлялися у майстерності. Розважали публіку й музикою та піснями.

За правилами “битви”, близько двадцяти учасників змагалися в очних дуелях. Сильнішого обирало журі. На першому етапі поети презентували публіці два власних вірші: на любовну та соціальну тематики. У півфіналі потрібно було зачитати твір у стилі улюбленого автора, фінал був “вільним”.

Сарказм, іронія, кохання, Євромайдан, інтервенція Росії, сім'я — чимало тем піднімали у своїх віршах поети. Після кожної дуелі членам журі важко було обирати переможця, але у підсумку до фіналу пробилися четверо: Олександр Буяльський, Анастасія Лукій, Нюша та Аполінарія.

“Моя думка — всі гідні перемоги. Хочу подякувати організаторам, які дали можливість поетам не лише виступити на сцені, а й продемонструвати на скільки наша молодь талановита, - поділилася своїми враженнями член журі, ведуча телеканалу “TV7+” Руслана Єгорова. - Аполінарія для мене запам'яталася своєю національністю, Настя така чуттєва. Олександре, ви дійсно народний поет. Ваші вірші беруть за душу. А Нюта позитивна, те щастя, яке ви несете, для мене було визначальним сьогодні.”

Попри усі вагання суддівської колегії, переможця таки довелося назвати — ним стала молода поетеса із маленького села Кушнирівська Слобідка, що у Волочиському районі, Анна Мазур, яка виступала під псевдонімом Нюша.

Новоспечена переможниця "Битви поетів" Анна Мазур (ліворуч) у компанії триразової фіналістки конкурсу Анастасії Лукій.

“Для мене це перший подібний конкурс. Вірші та прозу пишу з дитинства. Це мені передалося від матері. Вірші вибирала, які ближчі до душі, але навіть не думала, що зможу дійти до фіналу, не кажучи вже про перемогу. Буду і надалі брати участь у поетичних конкурсах”, - запевнила переможниця “Битви поетів” Нюша.

“Хочу подякувати усім учасникам за чудові виступи. Мені дуже сподобалося. Я радий від того, що кожного разу виступає все більше і більше людей. Були деякі проблемні моменти по організації і я їх обов'язково врахую. Обіцяю, що з кожним разом наша “битва” ставатимемо кращою. Ми зробили вхід платним, адже була проблема із фондами, але найближчим часом ми це вирішимо. Рахую, що творчість повинна бути безкоштовною і за неї мають платити багаті люди, а ми — слухати, виступати і робити це безкоштовно”, - переконаний організатор “Битви поетів” Андрій Єремчук.

Аполінарія вразила усіх своєю артистичністю...

...а Олександра Буяльського назвали "народним поетом".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую