ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Найбільший порт Європи та Гріховна миля

Туризм 3359
мандрівників
Фото: мандрівників

У Гамбурзі мандрівники здійснили екскурсію на катері, а також побачили нічне життя.

Після Берліна хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко направилися у Гамбург. Вони наводять деякі факти про це німецьке портове місто:
Гамбург  друге за величиною місто в Німеччині (після Берліна) і сьоме в Європейському союзі. Це найбільш населене місто в Європейському союзі, що не є столицею держави.
В першу чергу Гамбург відомий своїм портом, який є найбільшим у Німеччині, другим в Європі та дев'ятим у світі. У Гамбурзі розташовується найбільший в світі район портових складів, побудований наприкінці XIX століття на вбитих у мілководді Ельби дерев'яних палях.


Також Гамбург  це дуже зелене місто, адже тут нараховується близько 120 парків, серед яких і найбільший у світі парк-кладовище Ольсдорферфрідхоф.


Це місто також є рекордсменом Європи за кількістю мостів (за різними даними їх нараховується 2300-2500). У місті більше мостів, ніж у Венеції, Амстердамі і Лондоні разом.
Коли хмельничани жили у Гамбурзі, їхні хостери (люди, що приймають мандрівників на нічліг) подарували їм квитки на екскурсію на катері. Завдяки цьому їм вдалося побачити цікаві краєвиди портового міста.
А ще хостер вирішив зробити сюрприз мандрівникам і завіз їх на вулицю Репербан, яку німці називають «Гріховна миля».


“На вулиці розташовуються ресторани, нічні клуби, кафе, дискотеки і бари. Ми бачили вивіски стрип-клубів, а також невелику кількість повій (тут проституція є легальною в певний час доби). До речі, вони досить нахабні, тому самотній хлопець, можливо, не зможе від них відбитися,  розповідають хмельничани.  Хостер розповідав, що тут багато різних драгдилерів і мафіозі, тому «гуляти» варто обережно. Вхід в усі нічні клуби – вільний, і за ніч можна відвідати хоч всі, не витративши ні цента. Деякі з них через чорні ходи плавно перетікають один в іншій”. 

Найвідомішою пам'яткою вулиці є Davidwache, поліцейський відділок, розташований на південній стороні Репербан.
Також на вулиці є закрита частина, де розташовується вулиця червоних ліхтарів, як в Амстердамі. Туди вхід жінкам  суворо заборонений. Дівчата в купальниках і нижній білизні стоять у прозорих вітринах і зазивають до себе в кабінку чоловіків. До речі, для чоловіків нетрадиційної орієнтації є своя вуличка, де можна за гроші знайти собі хлопця на ніч.

“Ми не шанувальники нічного життя і клубів, тому такі місця нас точно не приваблюють. По своїй волі ми б точно туди не поїхали. Отже відвідати вулицю Репербан буде цікаво тому, хто любить натовп п'яних людей навколо, слухати гучну музику, танцювати в нічних клубах”,  кажуть Аня і Богдан.
До речі, саме в клубах Репербану легендарний гурт “The Beatles” починав свою кар'єру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую