ye-logo.v1.2

У Полонному обвалився міст через Хомору

Суспільство 3853
Фото: smgn.com.ua

Рух частково обмежений. «Фури» пустили в об’їзд.

Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Дмитро Беспалов: «У Полонному міст через річку Хомора обвалився, але частково. Рух транспорту обмежений, пропускаємо вантажівки вагою лише до 10 тонн, решта об’їжджають», - розповідає посадовець.
Причиною руйнуванню мосту стала дамба, яку звели незаконно з порушенням усіх норм.
«Міст через річку Хомору був побудований ще за часів Радянського Союзу і будівництво дамби не було передбачено. З часом її насипали, створили водосховище площею 170 гектарів, де місцевий орендар розводить рибу, а місто бере для себе воду. От тільки за тою дамбою ніхто не дивився і вода підмивала міст, що призвело до обвалу, - пояснює Дмитро Беспалов. - Ми закупили цемент, арматуру, залучили техніку та фахівців. Потрібно спустити цей став, але його орендар проти, бо загине близько ста тонн риби, а вода потім не буде придатна для пиття. Це все загрожує екологічною катастрофою.»
Зі слів заступника начальника обласної Служби автомобільних доріг, у Полонному є ще три мости, які можуть впасти.
«Була проведена комісія за участі виконуючого обов’язки мера Полонного, представників райради, Служби автомобільних доріг, орендаря. Ми погодили обсяг робіт кожної із сторін, проте міська влада потім скинула усе на Службу автомобільних доріг. Після втручання обласної влади Полонне ніби погодилося виконати обіцяне, але ми звернулися також до прокуратури», - додає Дмитро Беспалов.
За даними Служби автомобільних доріг, у Хмельницькій області розсташовано близько 200 мостів, середній вік яких 50 років і без догляду вони можуть також обвалитися.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую