ye-logo.v1.2

Сепаратистську газету у Хмельницькому роздавали двоє. Також хотіли залучити комуністів

Суспільство 2937
Фото: sbu.gov.ua

Проте очільник міського КПУ Віталій Сопрук запевняє, що примірники газети “Новороссия” спалив.

Досить швидко правоохоронці направили до суду обвинувальний акт, щодо розповсюджувачів сепаратистської газети “Новороссия” у Хмельницькому. У липні співробітники управління Служби безпеки України у Хмельницькій області затримали трьох жителів Хмельницького, проте на лаву підсудних потрапили двоє: 30-річний чоловік та 27-річна жінка.

Парочку обвинувачують у порушені частини другої статті 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Підозрювані не визнають себе винними.

Зловмисники отримували примірники сепаратистського видання з Сум та Донецька і роздавали у Хмельницькому. Залучити до поширення газети “Новороссия” хотіли і міський осередок Комуністичної партії України, проте там нібито відмовилися.

“Мені подзвонив Віталій Сопрук і сказав, що потрібно допомогти Андрію (обвинувачений, - прим. автор). Я приїхав на автовокзал №2 допоміг Андрію загрузити пакунок, мене відвезли до стадіону “Поділля”. Далі відніс туди, куди сказали. Те, що там газети, побачив, коли пакунок був розірваний. Газети я не розповсюджував”, - розповідає свідок.

Пакунок адресувався секретарю хмельницького міськкому Комуністичної партії України Віталію Сопруку.

“З підсудним у нас була розмова, що є матеріали про події на Сході. Хотів з ними ознайомитися, щоб побачити іншу позицію, яка відмінна від того, що говорять по телевізору. Я погодився, бо мене цікавлять такі матеріали, - зізнається Віталій Сопрук. - Після того як закінчилися події на Майдані, на Сході люди також почали виходити на вулицю. Мене зацікавили причини цього. Чіткої інформації в Інтернеті не було і мене цікавило, що ж там відбувається. Я думав, що там аналогічна ситуація, яка відбувалася у нас на Заході.”

“Була домовленість, що спершу я ознайомлюся із газетою, а потім прийматиму рішення, щоб дати людям почитати. Був пакунок газет, близько 150 — 200 екземплярів. Я їх нікому не показував. У газеті були матеріали, у яких закликалися до створення нової республіки. Я знищив примірники, бо зрозумів, що за це може бути відповідальність”, - запевнив секретар хмельницького міськкому Комуністичної партії України Віталій Сопрук.

Після допиту головного комуніста Хмельницького, суд вирішив продовжити розгляд справи 2 жовтня. Початок о 14:30.

Коментарі:

Petr 24.09.2014 00:56

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

cvcvxxz

Valery Khvostov 18.09.2014 15:23

Пояснення цього коммуніста цинічно брехливі. Він є організатором цього злочину. На його адресу прибув пакунок з антидержавним вмістом, про що у нього "була домовленність". Він організував доставку його з автовокзалу, він організував і розповсюдження цієї мерзоти. Чому до відповідальності притягують тих безідейних бідолах, які хотіли хоч якусь копійку заробити, а той, що все це організував і оплачував допрошений тільки в якості свідка? Хоч, і з його показів і виглядає, що він є організатором  цих злочиних дій. Не зрозумілі мотиви их, хто вів слідство. Можливо,  в їх діях є ознаки службового злочину. Дивна ситуація, отримав на свою адресу. доставив, прочитав, але чомусь знищив. А де взялись примірники, що розповсюджували підсудні?  

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую