ye-logo.v1.2

У Хмельницькому біометричний паспорт можна буде отримати за 20 днів

Суспільство 11173

Проте коштуватиме він дорожче, ніж звичайний закордонний.

З початку нового року хмельничани матимуть можливість оформити біометричний паспорт. Процедура отримання такого документу така ж, як і звичайного закордонного паспорта, проте строки менші: 20 днів для стандартного виготовлення і 7 днів - для прискореного. От тільки власники біометричних паспортів додаткових преференцій не отримають і матимуть такі ж права, як і ті, у кого документ для виїзду за кордон старого зразка.
“Впровадження біометричних паспортів не означає, що вже з січня українці зможуть одразу їздити до Європи без віз. У Міністерстві закордонних справ України зазначають, що націлені на отримання безвізового режиму з ЄС, але наголошують, що в цьому питанні багато чого залежить від внутрішніх процедур самого Євросоюзу. Також Україні потрібно виконати План дій щодо лібералізації візового режиму ЄС для України, за оцінкою якого Радою ЄС та Європарламентом буде прийматися рішення щодо надання безвізового режиму для України”, - пояснює начальник управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області Олег Паньков.
Коштуватиме біометричний паспорт, як і обіцяли урядовці, 15 євро, от тільки це без врахування держмита (170 гривень) та вартості послуг (87,15 гривень).
“При оформленні документів громадяни сплачують державне мито, вартість адміністративних послуг та бланку — близько 15 євро у гривневому еквіваленті, якщо ми говоримо про ціну бланку біометричного паспорту, - розповідає Олег Паньков. - Розмір перших двох платежів, які йдуть до бюджету, визначає Кабінет Міністрів, а вартість бланку — поліграфічний комбінат. Проте інформація про остаточну суму, яку доведеться сплатити, можна буде назвати лише після затвердження Урядом технічного опису таких документів та проведення заходів щодо закупівлі таких бланків.”
Наразі у Хмельницький уже доставили спеціальне обладнання для виготовлення біометричних паспортів: “Людина, які і раніше, надає перелік необхідних документів для оформлення закордонного паспорту та пише заяву, а також сканується її обличчя та знімаються відбитки пальців. Нові паспорти ззовні мало чим відрізнятимуться від закордонного паспорту попереднього зразка. Лише друга сторінка у ньому буде пластикова, а чіп з усіма даними вшиватиметься в обкладинку документа”, - додає начальник управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області.
Закордонний паспорт попереднього зразка залишається дійсним до завершення його часу дії. Коли його “термін придатності” закінчиться, хмельничани зможуть обрати: оформити такий же паспорт чи біометричний. “Міграційники” наголошують, що біометричний паспорт не є панацеєю для безпроблемного виїзду за кордон — візу все ще доведеться оформлювати.
Також з нового року Державна міграційна служба видаватиме повноцінний закордонний паспорт дітям, відрізнятиметься лише строк його дії: маленьким українцям до 16 років - на десять років, а тим, хто молодший — на чотири. До речі, через Новорічні свята документи на оформлення закордонного чи біометричного паспортів “міграційники” прийматимуть лише з 5 січня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую